Burdur Organize sanayi bölgesinde bulunan modern ve entegre tesislerinde ürettiği mermeri Dünya’nın bir çok ülkesine ihraç eden Eymen Mermer yatırımda sınır tanımıyor. Sektörden kazandıklarını yine sektöre yatırım olarak geri veren ve ürün çeşitliliğini arttırmak için ardı ardına ocak yatırımlarına devam eden şirket pazardaki payını da hatırı sayılır bir şekilde arttırmayı başarıyor.

Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla yurt içi pazarda da iddialı bir şekilde varlığını devam ettiren Eymen Mermer, Ankara’nın prestjli projelerinden birinin de ana taşını sağlıyor.



Ürettiği blok mermeri işleyerek, iç ve dış pazara sattıklarını ve Burdur'un Yayla Beli Köyü'nde bulunan bej mermer ocaklarında ise aylık ortalama 2 bin 500 metreküp blok mermer çıkardıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekinci ile Eymen Mermerin sektöründe örnek alınacak başarı öyküsünü konuştuk.

 “Üretimin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz”

Burdur OSB’de çeşit­li ebatlarda 25 bin metreküp işlenmiş mermer ürettiklerini söyleyen Özgür Ekinci, “Üretimimizin yüzde 80’ini başta Ortadoğu, BAE, Ame­rika kıtası ve Avrupa ülkeleri olmak üze­re geniş bir coğrafyaya ihraç ediyoruz, yüzde 20’lik payı ise iç piyasada değerlendiriyoruz. Eymen Madencilik 2009 yılında Burdur’un Yayla Beli Köyü’nde Burdur bej blok mermer üretimi yaparak, faali­yete başladı. 2012'de Burdur OSB’de Aile şirketimize ait olan fabrikayı devraldık ve blok mermerin yanı sıra işlenmiş mermer üretimine başladık. 5 bin 500 metrekare kapa­lı olmak üzere 17 bin metrekare alanda üretim gerçekleştiriyoruz ve yaklaşık 90 kişiye istihdam sağlıyoruz.”

"Ürün gamını çeşitlendirmek için yeni ocak yatırımı yapacağız"

2014 yılındaki yatırımlarıyla kapasite­lerini ve üretimlerini artırdıklarını ak­taran Özgür Ekinci, “Hedef pazarlardaki projeleri tamamlamayı ve yeni projeler­le üretime devam etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte ürün gamımızı çe­şitlendirmek için yeni ocak yatırımları yapmayı ve pazar payımızı genişletmeyi planlıyoruz. Ürün ebatlarında pazarda istenen yeni ölçüleri de yatırımlar doğ­rultusunda çeşitlendirmek istiyoruz. Talepler doğrultusunda yeni pazarlara her zaman açığız ” şeklinde konuştu.



EKİNCİLER’DE İKİNCİ KUŞAK DÖNEMİ
 

Özgür Ekinci; “1983 yılında Hacı Yusuf Ekinci önderliğinde kurulan Ekinciler Yem ve Gıda Ekinciler Ailesi’nin ilk ticari yatırımıdır. Farklı bir yatırım alanı düşünülerekten 1996 yılında mermer alanında yatırım yapılıyor ve Ekinciler Mermer kuruluyor. 19 yıl boyunca mermer işleme konusunda sürekli teknolojiyi takip ederek; müşterilerimizin istediği her değişik ölçüyü yüksek standartlarda işleyen bir kuruluş olduk. Yeni dönemde büyüklerimizin rehberliğinde sektörün avantajlarını ve dezavantajlarını benimseyerek kuzenler ile birlikte ikinci kuşak olarak firmada ki yerimizi aldık.”




 “Sektörün kendine ait bir bakanlığının olması gerek”

Özgür Ekinci; “Sektörün kendine ait bir bakanlığının olması gerekiyor mesela maden bakanlığı gibi ama bunun bile yer altı yer üstü diye ayrılması. Bizde madenciyiz kömür işletmecileri de madenci onlar yer altında biz yer üstünde çalışıyoruz. Şartlar ve kurallar aynı olmaması lazım. Bu yıl 4.5-5 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. İç pazar satışlarını 1 milyon dolara yükseltmeyi planlıyoruz. Ankara’da İncek’te 38 katlı bir projenin ana taşını veriyoruz. Yeni dönemde daha ince bir taşla ilgili çalışmalarımız var, buda sektöre yeni bir çığır açacak çünkü ısı yalıtımlı sistemlerle birlikte kullanacağız.”