Özellikle İstanbul ve Antalya’da olmak üzere yüzlerce konut, işyeri, villa ve yalı projeleri hayata geçiren şirketin ayrıca Suudi Arabistan, Singapur, İngiltere ve Rusya’da da birçok projenin altında imzası bulunuyor.

Geliştirdiği projelerin büyümesi üzerine 2011 yılında Karmall Gayrimenkul Yatırım A.Ş. adıyla gayrimenkul şirketi kuran kurum, inşaat sektöründeki bilgi ve tecrübesi
ile kamu ve özel sektör projelerinin vazgeçilmez çözüm ortağı haline geldi. Kurulduğu tarihten itibaren hayata geçirdiği projelerle sektördeki iddialı yükselişini sürdüren Karmall Gayrimenkul, Yenisahra’da bir Wellness binasını ve 115 konuttan oluşan Karmall Kule projesini de Kartal’da hayata geçiriyor.

Karmall Gayrimenkul’ün kalite konusunda üst standartlara sahip projelere imza attığını belirten Karmall CEO’su Eda Karataş projelerini ve farklı alanlardaki yatırımlarını konuştuk.

Karmall Gayrimenkul Yatırım olarak kuruluş öykünüzden bahseder misiniz?

Bimeks İnşaat olarak 30 yıldan beri geliştirdiğimiz projelerin büyümesi üzerine gayrimenkul şirketi kurarak 2011 yılında Karmall Gayrimenkul Yatırım AŞ’yi kurduk.
Karmall Gayrimenkul Yatırım AŞ; Bimeks Dış Ticaret ve İnşaat, Gumbi Yapı Otomotiv Yatırım, Yaroslavl Gayrimenkul ve Plaza LLC’den oluşan büyük bir grubun
parçasıdır. KARMALL olarak bugüne dek yaklaşık 2,5 milyon m2 kapalı alana sahip projelerimizle ortak ve yatırımcılarımıza katma değer sağlamaya devam ediyoruz. 10’dan fazla ülkede, 30’dan fazla iş ortaklığının sorumluluğunun üstlenilmesi ve yüksek yatırım değeri, bizlere gelecek için heyecan ve ilham veriyor.



Hayata geçirdiğiniz projeler neler ve hangi bölgelerde gerçekleştirdiniz?

Ağırlıklı olarak yurt dışı faaliyet gösteren, proje geliştiren bir kurumuz. Ülkemizde, özellikle İstanbul ve Antalya’da olmak üzere yüzlerce konut, işyeri, villa ve yalı projeleri de hayata geçirdik. Yurt dışında ise Suudi Arabistan, Singapur, İngiltere ve Rusya’da birçok projenin altında imzamız var. Yurt dışı projelerimizi ağırlıklı olarak okul, hastane, villa, iş merkezi ve konut olarak sınıflandırabiliriz.



Devam eden projeleriniz nelerdir? Devam eden projelerinizin detaylarından bahseder misiniz?

- Kartal’da yaklaşık 30 bin m2 inşaat alanına sahip Karmall Kule projemiz devam ediyor. Mart 2019’da teslim edilmesi planlanan Karmall Kule projesi E-5 Karayolu Kartal Köprüsü mevkii’nde yer alıyor.

-Yenisahra da bir Wellness binası inşaatımız bitmek üzere.

-Rusya’nın Yaroslavl şehrinde 120 bin m2lik alışveriş merkezi ve konut inşaatımız var.

-Singapur’da iş merkezi inşaatımız sürüyor.



Konut almak isteyen kişiler hangi hususlara dikkat etmeli?


İstanbul için konuşursak en önemli şey toplu ulaşımlara yakın olması. Metro’ya, ana arterlere trafiksiz ya da en fazla 5-10 dakikalık yürüyüş mesafesinde olması. İlave toplu ulaşıma gerek duyulmaması. Özel araçları ile ana artere kolaylıkla, trafiğe girmeden ulaşımı sağlayan bir lokasyon olmasına dikkat etsinler.

■ Şirket olarak yeni dönem hedefleriniz nelerdir?


Ülkemizin hedefleri doğrultusunda şirketimizi de geliştirip büyütmek. Bu gelişip büyümeyi artırmak için yatırımlarımıza bu zor zamanlarda da hız vermek suretiyle ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak.



“FARKLI SEKTÖRLERDEKİ YATIRIMLARIMIZDA SÜRECEK”


Dış ticaret yatırımlarımız devam ediyor. Yurt çapında 30’ı aşkın bayi ağımız ile araç boya koruma ve Solarmaster cam filmi dağıtım ve uygulama hizmeti vermekteyiz. Bazı ithal ettiğimiz ürünleri ülkemizde de üretimi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca otomotiv, turizm ve gıda sektörüne girmeyi düşünüyoruz. Bu konular ile ilgili araştırma ve görüşmelerimiz devam etmektedir.

KARMALL’IN YENİ PROJELERİ
- Yenisahra’da 2 kuleden oluşacak yaklaşık 40 bin m2 iş merkezi.
- Yenibosna’da iş merkezi
- Dragos’da villa inşaatı
- Gebze’de Oto Center Projesi



SOLARMASTER CAM FİLMLERİ TEL - WHATSAPP : 0545 4728700
www.karmall.com.tr
www.solarmaster.com