Şenkaya İnşaat, son yıllarda inşaat sektöründe adından sıklıkla söz ettiren şirketlerin başında geliyor. 1995 yılında İzmir’de İnşaat Mühendisi Ferruh Şenkaya tarafından kurulan ve daha sonra İstanbul merkezli ulusal bir marka haline gelen Şenkaya İnşaat kuruluşundan bugüne binlerce konuta ve onlarca iş merkezi ve endüstriyel yapıya imza attı.

Gardenplanet projesini İstanbul Kurtköy’de zamanından önce bitirip teslim eden Şenkaya İnşaat, sosyal donatı alanlı, tatil konforunda günlük yaşam sunan site konseptinde projeler hayata geçirerek sektöründe hatrı sayılır bir marka oldu. İstanbul merkezli projeler geliştirme çalışmalarını devam ettiren şirket, diğer bir projesi Blueplaneti ise 6 ay da erken teslim ediyor. 4 ay sonra sonra Blueplanet projesini teslim edecek olan şirket, yine Kurtköy’ de kendi arazisi üzerinde diğer bir projeye daha başlayacak.



Üniversiteden mezun olduktan sonra Şenkaya İnşaatı kurarak iş hayatına atılan Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Şenkaya, Şenkaya İnşaatın proje geliştirme ve uygulama konusunda ulusal ve uluslar arası standartlarda çalıştığını belirtti. Sektörümüz ile ilgili olarak gelişen trendleri ve yenilikleri takip ediyor ve maliyetleri düşünmeksizin projemize uyguluyoruz diyen Ferruh Şenkaya, maliyet odaklı değil değer odaklı çalışan bir şirket olduklarının altını özellikle çizdi.

GARDENPLANET VE BLUEPLANET 7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Ferruh Bey, Şenkaya İnşaatın sektör serüveni nasıl başladı?


Boğaziçi Üniversitesi inşaat fakültesini bitirdikten sonra Şenkaya İnşaatı kurdum. Kuruluşumuzun ilk yıllarında özel konut projeleri yaptık. Yabancılara konut satışının arttığı dönemlerde Ege’nin turistik bölgelerinde yabancılara dönük olarak butik projeler yaptık ve sattık. Yurt dışında temsilcilikler kurduk. Bu temsilciliklerimiz ile bir yandan pazarlama çalışmalarımızı sürdürdük bir yandan da yurt dışındaki gelişmelerin ışığında know how mızı güçlendirdik.



Bir kaç yıl sonra İstanbul’a faaliyetlerimizi taşıdık. Endüstriyel yapılar, İş Merkezleri ve Showroomlar olmak üzere farklı niteliklere sahip üst yapılara imza attık. Bu konuda Şenkaya İnşaat ülkemizin güçlü referanslarına
sahip birkaç inşaat şirketinden biridir.

Özel konut projelerine nasıl başladınız?
Şenkaya İnşaat olarak, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımız ile birlikte çok ciddi bir bilgi birikimine sahip olduk. Üretimdeki kalitemizin ve tecrübemizin yanında insanların bir konut projesinde ne aradığını, neyin onları mutlu edebileceği bilgisine sahip, öngörüleri isabetli bir kurum haline geldik. Bu birikimlerimizi de daha büyük ve daha butik konsept projeler geliştirerek insanların hizmetine sunmaya karar verdik.

İlk projemiz Gardenplanet de bu birikimimizin güzel bir sonucu olarak ortaya çıktı. 7’den 70’e her yaştan insanların beklentilerine cevap verecek alanların içinde oluğu projemiz satışa çıktıktan sonra insanlar tarafından büyük ilgi gördü. Gardenplanet’den gelen geri bildirimlerden ve olumlu geri dönüşlerden aldığımız güçle ikinci projemiz Blueplanet projesine start verdik. Bu projemizi ise taahhüt ettiğimiz süreden 6 ay önce teslim ediyoruz, Blueplanet projemizde 4 ay sonra keyifli yaşam başlamış olacak.



Son birkaç yılda sektördeki büyük oyunculardan bir kaçı çekildi. Mağduriyet oluştu. Bu konuda sizin bir garantiniz var mı?

Bu tür haberleri alınca tabi ki çok üzülüyoruz. Hem meslektaşlarımız hem de konut alanlar için çok zor durumlar oluştu ne yazık ki. Biz bu konuda bizden konut alan insanların haklarını yüzde yüz güvence altına alan bir sistem kurduk ve bankamız ile birlikte hareket ediyoruz. Projemizin ilk aşamasından itibaren konut kredisi kullanma imkanı sunan bu sistemle, konut satışından gelen tüm paralar, özel bir hesapda müşteri adına banka tarafından tutuluyor, bu paralar projemizin üretim aşamasına göre, hak ediş gibi şirketimize banka tarafından ödeniyor. Yani satıştan gelen para direk şirket kasamıza aktarılmıyor. Bunun yanında biz öz sermayesi güçlü bir şirketiz. Bu zamana kadar attığımız her adımı öz sermayemize göre attık. Proje üretim gücümüzü, kapasitemizi bilen ve buna göre kararlı adımlar atan bir kurumuz.

Web: http://www.senkayainsaat.com.tr
Tel: 0212 286 4090