Vehbi Orakçı Arev Okulları İle Türk Eğitimine Yeni Bir Vizyon Kazandırıyor

“Özverili bir siyasetçi, yüksek mühendis, gönüllü öğretmen, başarılı iş adamı, sosyal sorumlulukta sınır tanımayan bir gönül insanı’’ gibi yüzlerce kelime ve cümleyle ismi yan yana gelen Vehbi Orakçı şimdi de eğitim alanında hayata geçirdiği Arev Okulları ile adından söz ettiriyor.

Vehbi Orakçı Arev Okulları İle Türk Eğitimine Yeni Bir Vizyon Kazandırıyor

İlkokul eğitiminin ardından yaşadığı kasabada ortaokul olmadığı için eğitim hayatına bir buçuk yıl ara veren ve ardından dönemin Horasan Kaymakamı Muammer Güler’ in desteği ile eğitim hayatını yatılı olarak devam ettiren Vehbi Orakçı kurucusu olduğu Aras Marmara Eğitim ve Hizmet Vakfı ile adeta eğitim seferberliği ilan etmişçesine çalışmalar gerçekleştiriyor. Aras Marmara Eğitim ve Hizmet Vakfı ile binlerce öğrenciye burs sağlamanın yanında özel eğitim etkinlikleri düzenleyen Orakçı, simdi de modern eğitim sisteminin tüm unsurlarını içerisinde bulunduran eğitim yuvaları açma amacıyla adımlar atıyor. Daha önce Erzurum’a ilkokul ve ortaokul yaptıran Vehbi Orakçı, 2018-2019 eğitim döneminde Beylikdüzü’nde hizmete açacağı AREV Okulları ile Türkiye’nin dört bir yanından zeki ve çalıksan öğrencilere uluslar arası standartlarda eğitim görme imkânı sunacak.

“EĞİTİME VE HİZMETE ADANMIŞ 25 YILA, ONLARCA OKUL YÜZLERCE BAŞARI SIĞDIRDI’’

2004-2009 yıllarında Beylikdüzü İlçe kurucu Belediye Başkanı olan Vehbi Orakçı görevde kaldığı 5 yıla, bir araya getirdiği hayırseverlerle birlikte 13 okul yaptırdı. Göreve geldiğinde sadece 6 okulun bulunduğu Beylikdüzü’ne eğitim deki başarısıyla dereceler kazanan okullar yaptıran Orakçı’nın eğitim konusundaki duyarlılığı çok daha eskilere gidiyor.

“ÖĞRETMENİ OLMAYAN ÖĞRENCİLERE KAYITSIZ KALAMADI GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLİK YAPTI’’

Belediye başkanlığından önce Kavaklı ilköğretim okulunda gönüllü olarak öğretmenlik de yapan Vehbi Orakçı rastlantı sonucu öğretmenlik yaptığı dönemi şu şekilde anlattı. “Beylikdüzü’nün daha yeni yeni geliştiği dönemlerdi. İşim dolayısıyla farklı kurumlara giderken Kavaklı İlköğretim Okulu’nda örgencilerin sürekli bahçede oyun oynadığını görüyordum. Bir gün dayanamayıp okul müdürü Remzi Tatar Bey’e gittim ve bu durumun nedenini sordum. Kendisi de bana 8 yıllık eğitime geçildiği için yeterli kadrolarının olmadığını bu nedenle de bazı sınıflarda öğretmen eksikliklerinin olduğunu söyledi. Eğitim hayatına imkânsızlıktan dolayı ara vermek zorunda kalan biri olarak bu durum beni çok üzmüştü. Bunun üzerine bu okulda İngilizce ve Matematik dersleri vermeye başladım. Gönüllü olarak vekil öğretmenlik yaptığım bu dönemde de maaşımı okula bağışladım. Öğrencilere yardımcı olmak onlara bir şeyler öğretmek beni çok mutlu etmişti. Şuanda eğitim konusunda projeler üretme motivasyonumun altında o dönemde aldığım mutluluğun katkısının çok büyük olduğunu görüyorum.”

“AREV OKULLARI TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNE UMUT IŞIĞI OLACAK’’

10 bin m2 alanda modern bir kampüsten oluşan Arev Okulları’nda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere 5 ayrı kategoride eğitim verilecek. Yeşillikler içinde spor, sosyal ve kültürel tesisleri olan modern bir binada eğitime başlayacak olan Arev Okulları Uluslar arası Cambridge Eğitim Sistemine göre eğitim verecek.

AREV OKULLARI’NDA YAPAY ZEKÂ VE AR-GE LABORATUVARLARI VAR

Makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan yeni nesil eğitim sistemi olan robotik kodlama ile birlikte Türkiye’de eğitim sistemine yeni bir bakış açısı getirecek olan AREV Okulları STEM çalışmaları, yapay zekâ ve Ar-Ge laboratuvarları ile değişen teknolojiye anında uyum sağlayacak ekipman ve teknolojiye sahip. Beylikdüzü’nde kolej algısını yıkacak AREV Okulları ileri teknoloji ve donanımıyla Türkiye’nin en kapsamlı eğitim kurumlarından biri olarak adından sıkça söz ettirecek. Arev Okulları klasik kolej vizyonunun çok daha üzerinde hareket eden bir kurum olduğunu belirten Vehbi Orakçı, “Sanatla, sporla, kültürle barışık, okuyan, yazan, çizen; yani bilgiyi ezberleyip not alan değil, bunu kavrayan ve yaşantısına yansıtan, iz bırakan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı, araştırmaya, keşfetmeye, deneyimlemeye, oyun oynamaya, sosyalleşmeye, hayal güçlerini ve düşünme kabiliyetlerini geliştirmeye yönelteceğiz’’ dedi.

Orakçı, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanlığı döneminde, aralarında Türkiye 1.’liği bulunan Yaşar Can Fen Lisesi başta olmak üzere toplam 13 okulu hizmete açmıştır.

Arev Okulları’nın Genel Özellikleri

Uluslararası Cambridge Eğitim Sistemine Tabi

10.000 m2 Alana Sahip

Yeşil Dostu ve Engelsiz Kampüs

Teknolojik Donanıma Sahip

Robotik Kodlama Sistem Çalışmaları

Yapay Zeka Laboratuvarı

Ar-Ge Laboratuvarı

Her Ders İçin Uluslararası Ölçekte Laboratuvar

Kafeterya ve Yemekhane

Açık ve Kapalı Spor Tesisleri

Havuz, Buz Pateni Pisti

Kişiye Özel Hobi Bahçeleri

Bilim ve Sanat Sokağı

Konferans ve Sergi Salonu

Satranç Merkezi

Hobi ve Sanat Sınıfları (Bale, Müzik Odası)

Eğitsel Drama ve Tiyatro Eğitimi

Geleneksel Türk El Sanatları

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.