Bakan Müezzinoğlu'ndan müjde

Bakan Müezzinoğlu, hareketli yaşamı teşvik amacıyla gelecek 4 yıl içinde 1 milyon bisikletin toplumun hizmetine sunulacağını ifade etti

Bakan Müezzinoğlu'ndan müjde
 Bakan Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Raffles Otel'de düzenlediği 3. Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Zirvesi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada sağlıklı yaşam konusuna değinen Müezzinoğlu, “Önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyon bisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında sunacağız" dedi.

1 METRE YOLA BİR BİSİKLET

Sağlıklı gıda ile beslenme konusunda bilimsel verilerle birlikte, sağlıklı beslenmeyi, onun bilgi dağarcığına ve yaşam felsefesine yerleştirmemiz lazım. Diğeri de üç; hareketli yaşam. Hareketli yaşamda da biz özellikle son iki yıldır hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, halk sağlığı projeleri geliştiriyoruz. Şimdi 2015 yılı itibariyle de şunu söyledik: bir metre bisiklet yolu yapan yerel yönetimlere bir bisiklet vereceğiz. 10 kilometre yaptıysa 10 bin bisiklet.

Önümüzdeki dört yıl içinde bir milyon bisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında böyle bir projeyi, bu yürüyüşler, bu sporlar, bisiklete binmeler, yüzmeler yani herkes esasında kültürüne bunu koyduğunda bahane arıyorsak buluruz. Çare arıyorsak onu da buluruz" diye konuştu.

Kaynak : İHA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.