Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyhmus Yavuz, çocuklarda sıklıkla görülen yaz hastalıkları ve alınacak önlemlerle ilgili uyarılarda bulundu. Çocukların temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Yavuz, çocuklara yedirilen gıdaların temiz olması gerektiğini vurguladı.

Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
Uzm. Dr. Yavuz, "Yaz aylarında çocuklarda genellikle kusma ve ishal hastalıkları görülür. Bu konuda temizliğe dikkat edilmelidir. Özellikle içilen suyun temiz olmasına ve gıdaların iyice yıkanmasına dikkat edilmelidir.

Çocuklara, pişmiş gıdalar yedirmeye özen gösterilmelidir. Maalesef bölgemizde yaz aylarında kusma ve ishal hastalıkları çok görülüyor. Bunların en önemli nedeni de 'rota virüsü' dediğimiz mikrobunun vermiş olduğu rota ishalleridir. Çocuklarda görülen ishal hastalığının yüzde 60'ı bu virüsten kaynaklanmaktadır.

Bu hastalığın tedavisi için henüz tıbbi bir ilaç bulunmadığından kaybedilen sıvıyı serumla karşılıyoruz. Bağırsak iltihaplarında görülen ve dizanteri diye adlandırılan, kanlı, mukuslu ve balgam gibi olanıdır. Dışkı ve yüksek ateşle kendini gösteren bu hastalık mide ve bağırsak bozukluğu ishalleridir. 0-1 yaş aralığı çocukların vücut ağırlıklarının yüzde 70-80'i su olduğundan dolayı sıvı kayıpları çok önemlidir" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.