Daha hızlı uykuya dalmak için bilinen yollar belli: Koyun saymak ve ayran içmek veya yoğurt yemek... Ancak daha fazlası var!

İşte bu 5 formülü uygulayarak uykunuzu 1-2 günde düzene sokabilirsiniz.

Koyunları 100'den geriye 3'er 3'er sayın!

1-2-3-4-5-6... diye koyunları saymanın aslında pek bir yararı yok. Çünkü düz bir şekilde sayı saymak için aslında pek bir çaba harcamıyoruz. Buradaki amaç beyninizi biraz meşgul etmek. İşte bu yüzden zihninizde çitin sağ tarafında 100 koyun hayal edin. 3'er 3'er onları sola doğru atlatın. 100-97-94 şeklinde giden sayma düzeni çok daha etkili olacaktır.

Telefon alarmı değil çalar saat kullanın!

Teknolojinin yatak odanızdan olabildiğince uzak kalması gerekiyor. Telefonunuz hemen ulaşabileceğiniz bir noktada olmamalı. Uzmanlara göre uyanmak için telefon alarmı değil bir çalar saat kullanmalısınız.

Derin derin nefes alın!

10 kere arka arkaya alınan derin nefes oldukça işe yarıyor. Beyin vücudunuzu rahatlatmaya çalıştığınızı anlıyor ve vücudunuza mesaj gönderiyor.

Kasları rahatlatın!


Ayak parmaklarından boynunuza kadar kaslarınızı rahatlatmak için yapacağınız küçük hareketler, sorunu kökten çözebilir. Çok değil, bu işe yalnızca 1 dakika ayırmanız yetecektir.

Alışkanlıklardan vazgeçmeyin!

Odanın ısısı çok önemli. Alıştığınız ısıdan çok uzaklaşmaması gerekiyor. Yatağa girerken bir anda kombinin derecesini yükseltmeyin veya azaltmayın. Gün aşırı çarşaf değiştirmenin de rutin oluştururken olumsuz bir etkisi var. Nevresiminiz için kullandığınız deterjan ve yumuşatıcının markasını da çok sık değiştirmemeniz gerekiyor. Aksi takdirde alıştığınız rutin bozuluyor.