Egzama hastaları için öncelikle doğru ve dengeli beslenme büyük öneme sahiptir. Mutlaka karbonhidrat ile beraber aşırı şekerden uzak durulmalıdır. Ayrıca aşırı yağ ile beraber baharatlar tüketilmemeli ve bunun yerine sağlıklı besin kaynakları ile diyet yapılmalıdır. Cildi temiz tutmak ve ayrıca bol bol su tüketmek bu hastalığa karşı en önemli çözüm yolları arasında yer alır. Tabii en önemlisi uzman doktorun verdiği ilaçların düzenli şekilde kullanılmasıdır. Diğer yandan doktor kontrolü altında ve sakıncalı görülmediği takdirde, doğal kaynaklar tüketilebilir.

Egzama etkilerini hafifletmek, ciltteki kötü görünümden ve kaşıntıdan kurtulmak için aslında kolayca bulunabilen doğal malzemelere şans verebilirsiniz.

Aloe vera

İltihap giderici özelliğe sahip, enfeksiyonları önleyen ve cilt için faydaları say say bitmeyen aloe vera egzama için de birebir. Aloe vera bitkisinin içinden çıkan jeli sıkarak çıkarın ve egzama olan bölgeye sürün. Kurumasını bekleyin ve ardından su ile temizleyin. Haftada 2 kez bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Salatalık

İçerdiği bol miktarda su ve iltihap karşıtı özellikleri onu egzama tedavisinin aranan isimlerinden yapıyor. Bunun için dilimlere böldüğünüz salatalığı buz dolu bir kap içinde bir saat bekletin. Ardından suyu süzerek salatalık dilimlerini egzama olan bölgeye uygulayın.

Yulaf tozu

İltihap ve tahriş önleyici etkiye sahip olan yulaf tozu evde egzama tedavisi için en çok tercih edilen malzemelerden. Kaşıntı ve acıyı azaltmak için küveti ılık suyla doldurun ve içine iki bardak yulaf tozu dökün. Bu suyun içinde 15-20 dakika durduktan sonra çıkın ve iyice kurulanın.

Beyaz dut

Dut kurusu kullanarak hazırlayacağınız bu kür de ciltteki yanmayı ve kaşıntıyı azaltacaktır. 1 avuç dut kurusunu 5 dakika boyunca su içinde kaynatın. Su ılıdıktan sonra egzama olan ellerinizi, bacaklarınızı bu su içinde 10 dakika bekletin. 3-4 kullanım sonunda sonuçları fark etmeye başlayacaksınız.

Zerdeçal

Faydaları say say bitmeyen zerdeçalın içinde yer alan kürkimin, iltihap ve bakteri önleyici özelliğe sahip. Bundan faydalanmak için yarım çay kaşığı zerdeçala macun kıvamına gelene kadar süt ekleyin. Bu macunu kaşıntı ve kızarıklıklar olan bölgelere günde 2 kez sürebilirsiniz.

Papatya

Kızarıklıkları, şişmeyi, kaşıntıyı azaltmak için papatyadan da yardım alabilirsiniz. Bir yemek kaşığı kadar papatyayı bir bardak su kadar su içinde kaynatın ve çay gibi demleyin. 15 dakika demlendikten sonra suyu süzün ve içine temiz bir bez batırarak egzama olan bölgelere uygulayın.

Önemli not: Ciddi bir cilt sorunu olan egzama için öncelikle doktora danışmalı ve tıbbi yardım almalısınız. Hassas olan cildinizde farklı alerjik reaksiyonlar oluşturma ihtimaline karşı bu doğal çözümleri kullanmadan önce de mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun onayıyla kullanmaya başlamamalısınız.