Katkı maddesi ve hayvansal yağlar içeren hazır sabunlar kullanmak istemiyorsanız, evde kendi sabununuzu kendiniz yapabilirsiniz. Üstelik bunun için sadece bitkisel yağ, kül, su ve tuza ihtiyacınız var.

Ancak günümüzde birçok üretici sabun üretirken tüketiciyi cezbeden değişik kokular, değişik boyalar katarak sabunu daha cazip hale getiriyor. Ama biz vücudumuza sürdüğümüz şeylerin cazip olmasından ziyade sağlıklı doğal olmasını tercih etmeliyiz.

Sabun yapılırken kullanılan yağı sabuna dönüştüren kostik malzemesi aslında evlerimizde lavabo açıcı olarak kullanılan malzeme. Tek başına asitli ve oldukça yakıcı bir madde yanı sıra. Yağla birleştiğinde sabuna dönüşüyor. Dönüşürken yapısı da yakıcı olmaktan çıkıyor. Ama cildimize esas kostik maddesi değil, üreticilerin eklediği parfüm ve boyalar zarar veriyor.

Bu yüzden dünyada trend evde kendi sabununu kendin yapmak. Siz de işe koyulun ve ellerinizi, vücudunuzu hatta saçlarınızı yıkayacağınız sabunu kendiniz hazırlayın;

Malzemeler:

-1 adet zeytinyağlı katı sabunun yarısı  (gerçek zeytinyağından yapılan sabun kirli beyaz, açık sarı renkte olur)
-Isırgan Çayı
-E vitamini (eczaneden alınacak)
-Portakal Yağı
-Badem Yağı

Hazırlanışı;

Bir kalıp sabunu rendenin ince gözünde rendeleyin. Ortalama bir su bardağı kadar sabun rendesini 2 litre kadar kaynayan suda eritin. Suyun içine bir tutam ısırgan çayı atın. Eczaneden alacağınız E vitaminlerini katın. Sabunun kokusunun güzel olması için aktardan alabileceğiniz portakal yağını ekleyin. Bir tatlı kaşığı kadar badem yağı da ekleyip suyun altını kapatın. Sonra donmaya bırakın. Parça parça kesip sabununuzu kullanabilirsiniz.