Havaların ısınmasıyla beraber, bu süreçte vücut strese giriyor, savunma mekanizması zayıflıyor ve aşırı soğuklarda hastalanmayan bünyeler mevsim değişikliğinde güçsüz kalıyor. Uzmanlar, bu dönemlerde vücudun daha iyi korunup mineral dengesinin arttırılması için mineral değeri yüksek maden suyu tüketimini tavsiye ediyor.

İnsan vücudunun sağlıklı kalabilmesi, hastalıklara ve dış etkenlere karşı dayanıklı olabilmesi için vücudun vitamin ve mineral dengesinin yerinde olması gerek. Bu nedenle uzmanlar özellikle mevsim değişikliği gibi vücudu dirençsiz bırakan dönemlerde günlük maden suyu tüketimine dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıyor.

Günde en az 2 şişe maden suyu!

Maden suyu içinde bulunan selenyum, magnezyum, fosfat, demir, bikarbonat ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde vücudun direncini arttırıp, hızla değişen hava durumuna karşı insan sağlığını koruyor. Bu nedenle vücudun hassasiyetinin en üst olduğu dönemlerden olan mevsim değişikliklerinde başta gelişim çağında olan çocuklar olmak üzere herkesin günde en az iki şişe doğal maden suyu tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Maden suyunun içeriğinde bulunan demir, hastalıklara karşı direnci artırarak, yorgunluğu azaltıyor ve kanın kırmızı hücrelerinin oksijenlenmesini sağlıyor.