İstanbul’daki şebeke suyundan son günlerde kötü kokular gelmesi üzerine İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir açıklama yaparak, kokunun sıcaklığa bağlı yosunlaşma ve algdan kaynaklandığını açıkladı.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

Son günlerde musluklardan akan suda koku olduğu yönünde şikayetler gelmektedir.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı su kaynaklarında yosunlaşma ve alg üremesi aşırı şekilde artış göstermektedir.

Bu durumun; tesislerimizde üretilen suyun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan kalitesine olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte, bahse konu durum, koku, tat gibi estetik parametrelerde değişkenliğe sebep olabilmektedir.

KULLANILMASINA ENGEL OLACAK HİÇBİR VERİYE RASTLANMADI

Şikayete konu olan bölgelerden sürekli numuneler alınmakta ve analizler yapılmaktadır. Türk Standartları ve uluslararası standartlar (Dünya Sağlık Teşkilatı, ABD Çevre Koruma Ajansı, Avrupa Birliği) çerçevesinde yaptığımız analizler neticesinde, suyun kullanılabilirliğine engel olacak hiçbir veriye rastlanmamıştır.

Sıcaklıkların ve su tüketiminin oldukça yüksek seyrettiği bu günlerde İdaremiz çalışanları her zamankinden daha fazla gayret ve özen ile çalışmalarını sürdürmekte, İstanbul halkını düzenli ve kesintisiz olarak sağlıklı suyla buluşturmak için her türlü tedbiri almaya devam etmektedir.