Sağlıkçılardan 'Kara Steteskop' Eylemi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bir grup doktor, hemşire ve sağlık personeli, çocuk istismarına karşı "kara steteskop" eylemi başlattı.

Sağlıkçılardan 'Kara Steteskop' Eylemi
Doktorların hastalarını muayene etmek için kullandıkları stetoskopları siyah kurdele ile önlüklerine bağlayan doktorlar, " Biz bir çocuğun, bir kere bile istismara uğramaması için bir olduk, görevimizi yapacağız " açıklamasında bulundu.

GÖREVİMİZİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Önüm arkam sağım solum istismar' yazılı pankart açan 'çocuk ruhunun aydınlığı için #karasteteskop hastagi ile eylemlerini başlatan sağlık çalışanları adına yapılan açıklamada, "Çocuk istismarını tanımanın, önlemenin ve tedavi etmenin görevimiz olduğunu biliyoruz.

Görevimizi yapmak için buradayız. Çocuk istismarı siyaset ve ideoloji üstü bir felakettir. Çocuk istismarı sömürüdür. Sadece o çocuğu değil tüm toplumu etkiler. Biz bir çocuğun, bir kere bile istismara uğramaması için bir olduk, görevimizi yapacağız" denildi.



HER HASTAYI YAKALAMAK ZORUNDAYIZ

Bazı hasta yakınlarının da destek verdiği eylemde konuşan İstanbul Tabip Odası yöneticisi Ozan Toraman, "Ne çocuklarımızı koruyabiliyoruz, ne de çocuklarımıza bir gelecek sunabiliyoruz. Alabileceğimiz önlemler var.Her polikliniğe gelen hastayı yakalamak zorundayız. Ona korunacak bir yuva sağlayabilmek zorundayız. Bu olayların üzerinin kapatılmasına engel olabilmek zorundayız"dedi.

ÖNLEM GÖREVİMİZ

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak da, " Çocuklar bizlerin geleceğidir. Onlara yapılacak olan her türlü kötü muamele bizlerin sorumluluğundadır. Bunu önlemek de biz sağlık emekçilerinin görevidir" diye konuştu. Öğle arasında eylemlerini yapan sağlık çalışanların açıklamanın ardından iş başı yaptı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.