Vücudunuzu kışa hazırlayacak öneriler

Kışa hazır mısınız? Kışa sağlıklı girmenizi sağlayacak öneriler.

Vücudunuzu kışa hazırlayacak öneriler
 Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı, grip ve nezle sorunlarıyla hastanelere başvuranların sayısı artarken, uzmanlar kışa sağlıklı girmenin yollarını açıkladı.

Kışa hazırlık önerileri

- Aşı yaptırın: Grip aşıları sihirli değnek değil ama gripten korunmanın da tek gerçek yolu. Hastalık öncesi yapılacak aşının fayda etme olasılığı yüksek.

- Rengarenk beslenin: Değişik günleri değişik renklere ayırın, bir gün sarı renklileri yiyin (greyfurt, bal kabağı, mısır, elma) bir gün koyu yeşilleri tercih edin (brokoli, pırasa, kara lahana) kırmızı ve moru da ihmal etmeyin.

- Bol bol yoğurt yiyin: İçindeki bol kalsiyumla kemik erimesini önler. Yüksek tansiyon riskini azaltır. Kolit ve kabızlığa iyi gelir. Enfeksiyonları engeller.

- Sebzeleri mevsiminde tüketin: Günümüzde trend organik beslenmek olsa da, her şeyi mevsiminde yemek ve kendi bölgenizde yetişenleri tüketmek de tercih sebebi olmalı.



- Abur cuburdan uzak durun: Bunun önüne geçmek için, sakız ya da naneli kalorisiz şeker tüketin. Kalkıp dişinizi fırçalayın. Ne yiyecekseniz inceleyin ve düşünün. Elinize bir bardak çay ya da su alarak meşgul olun.

- Cildinize önem verin: Dirsekleriniz kurumuş kaşınıyor ya da yüzünüzdeki T bölgesi içler acısı ise alacağınız kış önlemleri gülüşünüzü tekrar kazandıracak.

- Duş alma sürenizi azaltın: Sıcak buharlı banyo ağrıyan kaslarınıza iyi gelebilir fakat cildinizin nemini de alıp götürür. Çözüm banyo zamanını kısaltıp ılık suyla yıkanmakta.



- Nemlendirici kullanın: Cildiniz yağlı olsa bile nemlendirici kullanmak faydalı, sadece cildin gözeneklerini tıkamayacak birini seçmek gerekir.

- Kışın da güneşten korunun: Güneşin zararlı ışınlarının yüzde 80'i bulut ve sisten geçer. Kırışıklık, benler ve cilt kanserinden korunmak için kışın da 15 ve üzeri güneş faktörlerinden yardım alın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.