AK Parti Milletvekili aday adayı Kaan Konancı: “Etin kilosu tezgâhta 20 TL olabilir”

Üreticiden tüketiciye gelene kadar fiyatı yüzde 80 artan kırmızı et fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında spekülasyon iddiaları da tartışılırken, Ak Parti A. Adayı olan başarılı İş Adamı Kaan Konancı’dan önemli bir çıkış geldi.

AK Parti Milletvekili aday adayı Kaan Konancı: “Etin kilosu tezgâhta 20 TL olabilir”

2010 yılında Avusturya'dan angus getirerek et piyasasına denge getirdiğini belirten Kaan Konancı ile gündemden düşmeyen et fiyatları ile ilgili konuştuk.

Kaan Bey et fiyatlarının düşmesi konusunda çok iddialısınız. Sizce neler yapılmalı? Aday adayı oldunuz sizin kendinize ait projeleriniz var mı?

Benim uzun vakittir sürekli dile getirdiğim ve bir kaç gazeteye demeç vererek dikkat çekmeye çalıştığım bir durumdur bu. Etin kilosunu tezgahlarda ve kasaplarda 20 TL’ye satmak mümkündür. Ülkemizin en çok teşvikin tarım ve hayvancılığa yapıldığı göz önünde. Mesela devlet faizsiz kredi ve yem desteği veriyor. Ama bunlardan faydalanan besiciler 1 TL düşüğüne satayım demiyor. Fakat tarım ve hayvancılık için o kadar yatırım yapılmasına rağmen en çok eleştiriyi aldığını gözlemliyorum.  Benim babam kasaptır ve bende onun yanında uzun yılar çırak olarak çalıştım. 2010 yılında ithal hayvan getirmek için Avustralya’ya giderek çok kapsamlı çalışmayla canlı hayvan getirdim ve et fiyatını düşürmek için ilk adımı o dönem biz atık. Benim hayvancılıkla ilgili çok büyük tecrübe ve geçmişim var ve benim buna kesin çözüm getirecek iddialı bir projem var.

Kaan Bey sizler bugünlerde siyasete girdiniz. Siyasi bir geçmişiniz de yok bildiğimiz kadarıyla nasıl gelişti anlatır mısınız?

Aslında siyasi geçmişim var diyemem evet yoktur fakat siyaset yapma yeteneğim var olduğunun inancındayım. Geçmişte birçok siyasetçinin hayatını gözlemlemiş araştırmış fikrini anlamaya çalışmışımdır. Birçok siyasetçiyle oturup kalkmışımdır ama siyasi parti içerisinde aktif rol almadım. Ben ticaretle uğraşan biriyim, işimden evime, evimden işime gider sadece oy kullanma vakti gider oyumu kullanırdım.  Ama siyasi düşüncelerimi de kimseden saklamazdım. Bu yaşıma kadar neden bekledim İNSAN HAYAL ETİĞİ KADAR YAŞARMIŞ benim hayallerim var. Ticari olarak bunu gerçekleştirdim şimdi ise siyasetle alakalı hayallerimi gerçekleştirmek için bugün bende varım dedim.

Seçmiş olduğunuz parti ile bağınız nasıl oluştu?

Bu konu benim için çok özel ve anlamlıdır. İnsanın bilinçaltı bazı şeyleri asla unutturmaz. Ben küçük yaşta annemi kaybettim bir hastane ve doktor hatası veya hastane eksikliği yüzünden. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında yönetimi devir aldıktan sonra sağlık yönünde çok büyük adımlar atı ve benim o yaşlarda çok büyük ilgimi çekti. Şuan yakinen takip etiğim şehir hastaneleri projeleri var ve devam ettikçe anneler yaşayacak babalar yaşayacak hastalar çile çekmeyecek sağlıklı yaşayacak.

Kaan Bey her ramazan ayında mahallelerde iftar yemeği vermek fikri nasıl başladı?

5 yıldır Şişli’nin çeşitli bölgelerinde her yıl sokak iftarı yapıyorum, sebebi ise insanların böyle etkinlikten mutlu olduğunu görüyorum ve çok hoşuma gidiyor. O kadar güzel övgüler alıyoruz ki bizleri gururlandırıyor. Yaklaşık 8-10 olmuştur Ankara’dayım tam yerini hatırlamıyorum Kızılay’a yakın bir yerde belediyenin iftar çadırı vardı. İftar saatinde bende kuyruğa girdim yemek yemiştim, o kadar huzur dolu bir ortamdı ki çok hoşuma gitmişti. Yine çocukluk yılarında ramazan ayında babamın dükkanın önünde bir kaç esnaf birleşip yemek yerdik çok keyifli geçerdi o gün bugündür böyle etkinlikler ilgimi çekmiştir. Allah’ıma şükürler olsun bana da nasip etti, inşallah herkes mutlu olmuştur.

Kendi kişiliğinizden bahseder misiniz?

Ben yapım gereği hümanist biriyim insanları mutlu görünce bende çok mutlu oluyorum. Dünyada var olma sebebimiz nedir? Sadece yaşamak mı, insanların içgüdüsünde baba, anne olmak ve sevmek sevilmek aynı zamanda iyilik var. Bence yaşamamıza anlam katmalıyım. İnsanı sevki insan olasın, insanlara değer ver ki değer bulasın.

Kaan Bey normal yaşantınızdan bahseder misiniz? Nasıl yaşarsınız neler yaparsınız aileniz kimdir nerde yaşar? 

Ben normal bir hayat yaşayan birisiyim. Hayatımda hiç kibirli olmadım olmamda. Yeri gelir küçükle küçük büyükle büyük olurum. Herkesle iletişimimi güçlü tutarım. Ailem Adıyaman’da saygın bir ailedir. Mesela babamda aynıdır, kibir olmayan mütevazı birisidir. Entegre tesisi var fakat sabah 6 da kalkar Adıyaman merkezde kasap dükkanını erkenden acar normal kasap çalışanı gibi bu yaşında çalışır. Ben bu konuda çok şanslıyım ailemin hepsi bu şekildedir.

Kaan Bey neden inşaat sektöründe varsınız baba mesleğinde yoksunuz?

Şöyle aslında baba mesleğini de az çok devam ettiriyorum fakat inşaat sektörünü önemli bulduğumdan bu işte bende varım dedim çünkü depremde çoğu insanı kaybediyoruz sağlam binalara ihtiyaç var dedim ve bende inşaatı seçtim çok şükür başarıyla devam ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 4 yıl önce

Tezgahda 20 tl mı