MHP Genel Başkanlığı'na aday olan Sinan Oğan, "Aziz Sancar gayet de güzel cumhurbaşkanımız olur. Ben MHP Genel Başkanı olursam, Meral Akşener cumhurbaşkanı adayımız niye olmasın?" dedi.

Sinan Oğan CNNTürk'te katıldığı programda genel başkanlığa adaylık sürecini ve MHP'deki kurultay sürecini değerlendirdi.

Genel başkanlığa adaylığı konusunda önünde hiçbir engelin bulunmadığını söyleyen Oğan, "Hukuki hiçbir sorun yok. Hukukiken MHP üyesiyim. Dün MHP'deydim, bugün MHP'deyim, yarın da MHP'de olacağım" ifadelerini kullandı.

"Sayın Bahçeli'nin yorulduğu kanaatindeyim" diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Sinan Oğan, "Siyasi parti liderlerinin görevi partisini iktidar yapmaktır. Sayın Bahçeli'ye açıkça çağrımdır, Sayın Genel Başkan 7 Haziran'da "ilk genel seçim ne zaman olacaksa" dediği gibi, şimdi de "ilk en erken kurultay ne zaman olacaksa o zaman" demesini bekliyoruz" dedi.

1 Kasım seçim sonuçları için "Ciddi bir başarısızlık var ve önümüzde 3 seçim var" diyen Oğan, "3 seçime bugünden hazırlanmamız lazım. 1 Kasım kaybedilen bir seçimdir. Partiyi anlatmadığımız zaman iktidara taşımak mümkün değil. Çıkacağız, anlatacağız, konuşacağız, algıyı doğru yöneteceğiz" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) için görüşlerini açıklayan Sinan Oğan, "Partimizinde kopanlara kucağımızı açacağız. Belli bir ülküdaşlık içerisindeyiz. Bunun yolunun seçimden geçtiğini düşünüyorum. Seçildiğim takdirde ülküdaşlarımızı yeniden partiye kazandıracağım" dedi.