İhsanoğlu dün Samsun’da sokakları gezdi, esnafı ziyaret etti, sohbet toplantıları yaptı. Eşi Füsun İhsanoğlu ve küçük oğlu Aziz İhsanoğu ile birlikte tarifeli uçakla Çarşamba Havaalanı’na gelen İhsanoğlu’nu karşılayanlar arasında Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay da vardı. Ordu ve ilçelerini de gezen İhsanoğlu, özetle şunları söyledi:

“İstiklal mücadelesinin başladığı Samsun’da ‘İstikbal’ mücadelesini başlatacağız. İnsanlar rahat konuşamıyor. Demokrasi için, laiklik için, insan hakları için bu bir istikbal mücadelesi. Millette ayrışma korkusu var. Alevisin, Zaza’sın en yüksek yerden sesleniyorlar. Millet bunu duymak istemiyor. Bu endişeleri kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin ağzından dinliyorum. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım diyorlar.

Biz bütün yasaklara saygılıyız. Bazıları kendilerini kanunun üzerinde görüyorlar ve yasak falan dinlemiyorlar. Anketlerden bahsetmek seçim yasağına girdiği için konuşma imkanımız yok. Bazıları konuşuyorlar, çünkü bazı insanlar kendilerini kanun üstünde kabul ediyorlar. Yani onların her yaptıkları şey kanundur, kanun üstüdür biz vatandaş ve cumhurbaşkanı adayı olarak. İnşallah cumhurbaşkanı olarak her şeyden önce kanunlara saygılı olacağız. Zaten bizim bu kampanyanın bir tarafı da biraz saygı telkin etmektir. Bu seçimlerde saygılı bir şekilde yarışa devam etmek onun için biz buna riayet edeceğiz.”