Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yakın çevresine "Uzatmaları oynuyorum; Keşke son hükümette görev almasaydım" dediği iddia edildi. Bu inanılması güç kulisi paylaşan da Fehmi Koru'dan başkası değil. Taha Kıvanç takma adıyla Habertürk'te kulis haberler aktaran Koru, üç dönem kuralına takılan Babacan'ı yazdı. Koru, bugünkü yazısında seçim sonrası devam edip etmeyeceği merak konusu olan ekonominin patronu Babacan ve yerine ismi geçen iki adayı üstü kapalı anlattı.

DAVUTOĞLU BABACAN'IN KALMASINI İSTİYOR
"(...)Başbakan Davutoğlu seçim sonrasında kurulacak hükümette Ali Babacan’ın yokluğunun yol açabileceği sıkıntılar soru olarak kendisine yönetildiğinde, “3 dönem kuralı”na takılan siyasi yol arkadaşının dışarıdan bakan olabileceği izlenimini veriyor hep... Şu yakınlarda yine “Neden olmasın?” diye aynı izlenimi verdi.

'UZATMALARI OYNUYOR' BENZETMESİ
Oysa Babacan’ın yerine ekonomiden sorumlu bakanlığı üstlenmek üzere listelerde iki kişi var. Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakını... Diğeri de Başbakan Davutoğlu’nun tercihi... Babacan da görevini bir an önce bırakmak istiyor zaten... Yakınlarına “Uzatmaları oynuyorum; keşke son hükümette görev almasaydım” dediği de işitiliyor. “Uzatmaları oynuyor” benzetmesine hak verdi dostum. Parti üzerinde etkili isimlerin onun bir an önce ayrılmasını istediklerini, bunu sağlamak için rencide olacağını bildikleri çıkışlar yapıp yakınlarına da yaptırdıklarını söyledi.

Tayyip Erdoğan daha başbakan iken, bir televizyon programında, “3 dönem kuralı” nın mutlaka uygulanacağını savunmuş... Stüdyoda bulunan dostum da, reklam arasında, “İyi ama” demiş Tayyip Bey’e, “Hükümette bulunması işinizi kolaylaştıran bir-iki isim var; onların yokluğu sorun olmayacak mı?” Soruya “Hayır, sorun olmaz” cevabını vermiş Başbakan Erdoğan ve eklemiş: “Onların yerini alacak gençler var; merak etmeyin yoklukları fark edilmez bile...”