Anadolu Partisi bundan sonrası için kararını verdi

Emine Ülker Tarhan'ın liderliğini yaptığı ve 7 Haziran seçimlerinde yüzde 0.06 oy alan Anadolu Partisi, 'yola devam' kararı aldı.

Anadolu Partisi bundan sonrası için kararını verdi
CHP 'den ayrılıp Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, yüzde 0.06 oy aldı. Partinin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Yunusoğlu, il başkanlarıyla görüştü ve partinin yola devam edeceğini söyledi. Yunusoğlu, "Deterjan reklamları gibi reklamları olan partiler kendilerini iyi pazarladılar. Biz bu oyu hak etmedik" dedi.

CHP'den ayrıldıktan sonra Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan sandıkta büyük hayal kırıklığı yaşadı. Anadolu partisi ülke genelinde 27 bin 642 kişinin oyunu aldı. Partiye en büyük destek ulusalcı oyların fazla olduğu İzmir 2'nci bölgeden geldi. Tarhan burada bin 717 kişinin desteğiyle yüzde 0.13 oy aldı. Tarhan, İzmir genelinde 3 bin 161 kişinin oyuyla yüzde 0.12'de kaldı. Anadolu Partisi'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Yunusoğlu, partinin kurulduktan 6 ay sonra seçime girdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu, bizim hak ettiğimiz bir oy değil. Ancak siyasi ortam böyleydi. Seçimde dört parti üzerinde kilitlenme oldu. Gerçek oylarımız bu değil. Genel başkanımızı, partimizi yeterince anlatamadık. Maddi sorunların yanı sıra birçok sorunla boğuştuk. Buna rağmen altı aylık partiden çok daha iyi bir performans bekliyorduk.

Deterjan reklamları gibi reklamları olan partiler kendilerini iyi pazarladılar. Biz bu oyu hak etmedik. Ancak örgütümüzün morali yüksek. İl başkanlarıyla değerlendirme yaptık, herkes partinin devamından yana. Önümüzdeki koalisyon döneminde partilerin gerçek yüzlerini göreceğiz."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.