Bakanlar Kurulu'nda Görev Dağılımı Yapıldı

Davutoğlu'nun başkanlık ettiği ilk Bakanlar Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı.

Bakanlar Kurulu'nda  Görev Dağılımı Yapıldı


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıkladığı görev dağılımı şöyle:

Başbakan Davutoğlu'na bağlı kurum ve kuruluşlar: MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sorumlu olduğu kuruluşlar: TBMM ile ilişkiler, kamu diplomasisiyle ilgili işlerin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'yla ilişkiler.

Hükümet Sözcüsü Arınç, Hükümet Sözcülüğü, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması, Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, insan haklarıyla ilgili kurullar ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon ve Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerinin kendi görevleri arasında bulunduğunu bildirdi. Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu'nun kendisine bağlı olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sorumlu olduğu kurumlar: Ekonomik konularda genel koordinasyon, bağlı kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası Genel Müdürlükleri, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar: Medeniyetler İttifakı projesinin yürütülmesi, bağlı kurum ve kuruluşlar Atatürk, Kültür, Dil, Tarih ve Yüksek Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.