Türk Eğitim-Sen, 8 Ekim 2013’te okullardaki bayrak törenlerinde okutulmasına son verilen ‘öğrenci andı’nın yeniden okutulması için aynı gün dava açmıştı. Danıştay 8’inci dairesi, 19 Ekim 2018’deki kararıyla değişikliği iptal etmişti.

Bekir Bozdağ'da Danıştay’ın kararını eleştirince Devlet Bahçeli’nin hedefi olmuştu.

Bekir Bozdağ, Bahçeli’ye Twitter paylaşımlarıyla yanıt verdi.

“Bir hukuk tartışmasından ayrımcılık ve bölücülük çıkaranlar, bu tutumlarıyla sadece ayrımcılık ve bölücülük yapanları memnun ederler” diyen Bekir Bozdağ şu ifadeleri kullandı: “Aleni tehditlere de tahtında tehdit gizli uyarılara da cevabım şudur: Bu dünyada muhafızımın daima Rabbim olduğuna inandım. Muhafızının Allah olduğuna inananların kimseden korkusu olmadığı gibi benim de kimseden korkum yoktur. Vekil ve muhafız olarak Allah yeter…”

Bekir Bozdağ, eleştirilerin öğrenci andın içeriğine değil, Danıştay’ın kararına eleştiri getirdiğini de kaydetmişti.

Develet Bahçeli ne demişti?

Devlet Bahçeli, şunları kaydetmişti: “Sayın Bozdağ ‘Kürdüm, özgürüm’ diyebilir. Dilini tutan yoktur. ‘Sus otur yerine’ diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin. Andımızı fıtrat ve köküne uygun okumak isteyen varsa kendi bilir. Ancak Türk milletinin Andına kimse karışmasın, hiç kimse ortalığı karıştırmasın. ‘PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım’ diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin.”