İşte Bülent Arınç'ın 5. Parti ve Gül ile parti kuracağı iddialarına ilişkin açıklaması;

BAHÇELİ'NİN 5'NCİ PARTİ AÇIKLAMASI... SİZ BÖYLE BİR ŞEYİN İÇİNDE MİSİNİZ?

Ben bu tür şeylere zarf atma diye tabir ederim. Aslı astarı olmayan şeyler üzerinde bir spekülasyon başlar. Önemli buldum. Dedim ki ben böyle bir toplantıya katılmadım. Bunu da yazabilirsiniz.

Beni tanıyanlar bilirler, darbe oldu parti kapandı. Özal partisini kurdu. Kurmadan önce de Korkut Özal, yine İsmail Özdağlar bana haber gönderdi. Dedi ki Milli Selamet dönemi bitti. Seni de seviyoruz, gel bu partiye katıl, il başkanı ol arkadan da milletvekili olursun.

DÜŞE KALKA AMA DOSDOĞRU GİTTİM

Ben onlara dedim ki, hayır, Erbakan Hoca ANAP'a gitse ben gitmem. Ben partimde kalırım. Hayatımda kırık bir çizgi yoktur. Aralara sapmadım, düşe kalka ama dosdoğru gittim. Ama ben siyasette ilkeli olmayı dürüst olmayı her zaman kendime prensip edildim.

Şimdi de AK Parti sonrası ve AK Parti içerisinden yeni parti çıkarmak isteyenlere her zaman karşı duran biriyim. Erkan Mumcu partiden ayrıldı, hem partimizden hem CHP'den bazı vekilleri aldı grup kurdu. Erkan Mumcu'yu partiye getiren ben değilim. Ona rağmen partimiz dimdik kaldı.

MERAL AKŞENER'İ ÇOK SEVERİM

Başka partiden ayrılıklar olmuştu. Şunu söylemek istiyorum. Ben Meral Akşener'i çok severim. AK Parti'nin kurucusu olacaktı, Afyon'daki toplantıya gelecekti gelemedi. Saygı duyduk. Lojmanlardan da komşumuzdur. Aile hayatı da çok düzgündür. Son zamanlarda edepsizin birisi kötü bir şey deyince ona sahip çıkan da birisiyim. Bir yerde oturmuş ve sohbet etmiş değiliz. Bugün itibariyle telefon konuşmalarımız çok oldu.

Abdüllatif Şener 40 senelik dostumuzdur. Sonra siyasette buluştuk. O 1991'de ben 1995'te vekil oldum. AK Parti'den ayrıldığından bu yana bir araya gelmiş değiliz. Aramızdaki ayrılık bu kadar derinleşti. Gelirken çok iyi giderken çok kötü diyenlerden değilim ben.

SİYASETTE HER ŞEY OLUR

Beşinci parti olabilir mi? Siyasette her şey olur. Ben bunu başka partilerden beklerim. MHP 15 ve 15'in altına düşerse, bu partiye yazık olur diyecek gerçek milliyetçilerin başka bir parti kurması ihtimal...

KILIÇDAROĞLU 30'UN ALTINDA KALIRSA PUSUDA BEKLEYENLER VARDIR

Kılıçdaroğlu 30'un altında kalırsa, o zaman parti içinde sorgulanacaktır. Pusuda bekleyenler vardır. Ya kurultayla görevden atacaklar veya bir başka ulusal temelli daha çok atatürkçü kurulabilecektir.

HDP 11'lerin altına düşerse, HDP'nin içersinden PKK ile doğrudan ilgili olmayan liberal diyebileceğimiz kişilerin ayrılıp parti olarak...

AK PARTİ'DEN BAŞKA PARTİ ÇIKMA İHTİMALİ YÜZDE BİR BİLE DEĞİL

AK Parti için böyle bir şey yok mudur? Yoktur dersek siyasetin doğasına aykırı olur. AK Parti'den başka parti çıkma ihtimali yüzde 1 bile değildir. Ama diğer partilerin yüzde 50'nin üzerindedir.

ABDULLAH GÜL İLE İLİŞKİNİZ NASIL?

28 Ağustos'tan bu yana üç defa ofisine gidip çayını içtim. 15 ayda üç defa görüşmekle olacak bir şüpheyi ortaya çıkarıyorsa bu şüpheci bir mantık olur. Biz de sayın Gül de biz de çakma AK Partili değiliz, gerçek AK Partiliyiz.

Mesela Nuh Albayrak kadar olmasa bile biraz ağırbaşlı zannettiğim birisi bir yazı yazdı. Şöyle yazdı " Arınç+Gül=? "

Murat Çiçek galiba... Bu bize vicdansızlıktır, bu bize hakarettir. 40 senelik siyasi hayatımıza hakarettir. Niye bunu yazıyor? Onlar bilsin diye söylüyorum. Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır. Arınç, Gül dendiği zaman ayağa kalkan insanlar vardr, toplumda da karşılığımız vardır.

ÇATAPATLAR GÖĞSÜMÜZE GELİYOR

Yeni yetmeler diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup, bunlar Ali Babacan'ı beni Hüseyin Çelik'i, Abdullah Gül'ü güçsüz hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, sahip olduğu gazetelerden yaylım ateşe tutuyorlar. Çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Ama bunun ülkeye ve partiye hiçbir faydası yok.

SAYIN GÜL NE YAPACAK?

Benim gibi yapacak. Dua edecek AK Parti için. AK Parti'yi sahiplenecek. Yalnız şununla bizi imtihan etmesinler. 'Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar' diye üstümüze geliyorlar. Ama şunu söylerlerse etkili olurlar, tavsiye etmem de. "Zaten bunların toplumda bir karşılığı yok. Bir araya gelseler ne olacak, parti kursalar ne olacaklar" demeye kalkarlarsa başka türlü bir tepki verebiliriz.

Partimiz AK Parti’dir, davamız budur bu davamızı yere düşürmemek için elimizden geldiği kadar çalışırız, dua ederiz, bize düşen görevleri yaparız, koşarız. AK Parti’nin siyasetini ülke için nasıl daha çok faydalı hale gelebileceğini söyleriz. Bunu ta baştan ta sona kadar da herkes görür.

Biz şüphe duyulacak insanlar, AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a bombalar yağdıranlar, şimdi tamamen duygusal ilişkilerle sevgilerini ortaya çıkartıp, şarjör boşaltmaya kalkanlardır. Biz yine buradayız gidecek başka bir şeyimiz yok. Bu deveyi güdeceğiz gidecek başka bir diyar bizim için. Bizim nefsimize kötü gelecek şeylerle bizi imtihan etmesinler.