Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını memleketi Karaman’da ilçeleri ziyaret ederek sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ilk durağı Ayrancı ilçesi durağı oldu. Bir kahvede halka seslenen Bakan Elvan, İstanbul’daki 3’üncü havalimanının, dünyanın en büyük ve 150 milyon yolcu kapasiteli havaalanı olduğunu ancak bunun yapılmasını bile istemeyenlerin olduğunu öne sürdü.

''CANIN İSTERSE BİN KARDEŞİM''

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının eleştirilmesine de tepki gösteren Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Trenle ilgili "Sinyalizasyon sistemi bitmeden binmem" açıklamasına cevap verdi. 

Elvan, şunları söyledi:

''Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, Ankara- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren’de sorun var. Canın isterse bin kardeşim. Binme. Biz onu açtık ve güvenlikle ilgili bir sıkıntı, bir problemi yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Uluslararası akreditasyon kuruluşlarından bu trenin burada işletilebileceğine dair belgeyi, onayı alıyoruz. Üniversitelerden onayı alıyoruz. Bunlar bağımsız kuruluşlar. Tatmin olmuyormuş. Otobüsle git. İstersen binme. Bunu anlamak mümkün değil, kardeşlerim. Ama biz bu ülkeyi geliştirmeye devam edeceğiz.''