Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Türkiye, 72 kriterin hepsini gerçekleştirmek için çabaladık. Bazı konularda AB’nin farklı görüşleri olabilir. Bizim samimiyetimiz konusunda kimsenin şüphesi olması lazım. Biz baskıyla hiçbir şey yapmayız. Geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa ülkelerine vizesiz seyahati hak ediyor. Pasaport dahil, teknik çalışmaları tamamalamak üzereyiz.

AB Komisyonu raporunda bunu görmek isteriz. Eğer eksik varsa, Türkiye’nin kararlılığıyla bu eksiklikler de giderilebilir. Ufak tefek eksiklikten bahsediyorum, ciddi eksiklikten değil. Türkiye sözünde duran bir ülkedir, Avrupa'ın da sözünde durması lazım. Ahde vefa çok önemlidir.

Kilis’e atılan roketlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, “DAEŞ’in elinde Rus ve ABD yapımı silahlar bulunuyor. DAEŞ’in bir an önce bu bölgeden temizlenmesi lazım, en köklü çözüm budur. DAEŞ'in kuzeyden güneye doğru temizlenmesi ve ılımlı muhalefetin eline geçmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mayıs ayında ABD füzeleri sınıra gelecek. DAEŞ konusunda işbirliğimiz var” dedi.