Cemil Bayık: Cemaat Kandil'e çıkmak istedi

PKK elebaşlarından Cemil Bayık cemaatle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Bayık Cemaat'in kendileri ile görüşme yapmak istediklerini ancak bu reddettiklerini söyledi.

Cemil Bayık: Cemaat Kandil'e çıkmak istedi
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Silivri yargılamalarına gönderme yaparak “Eğer PKK büyük bir direniş ortaya koymamış olsaydı Türk ordusu hiçbir zaman AKP karşısında geri adım atmazdı. AKP o mahkemeleri geliştiremezdi. Hatta o mahkemelerde AKP yargılanırdı.” dedi. Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık, Kandil’de Cemil Bayık’la bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşinin bugünkü bölümünde; KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık’ın Silivri davalarına ve Cemaat’e dair çarpıcı açıklamaları da yer aldı. Ahmet Şık’ın “PKK’nin de bir silahlı vesayet olduğunu düşünenlerin tereddütlerini nasıl gidereceksiniz?” şeklindeki sorusuna Cemil Bayık, Silivri davalarını hatırlatarak şöyle yanıt verdi:

“PKK darbelere ve silahlı vesayete karşı olan bir harekettir. Silahlı vesayete karşı olduğu yalanıyla halkı kandıran Erdoğan’a geçmişin darbecilerini yargılatmasını sağlayan da PKK’dir. Eğer PKK büyük bir direniş ortaya koymamış olsaydı Türk ordusu hiçbir zaman AKP karşısında geri adım atmazdı. AKP o mahkemeleri geliştiremezdi. Hatta o mahkemelerde AKP yargılanırdı. (…)”

CEMAAT KANDİL’E ÇIKMAK İSTEDİ
Cemil Bayık ayrıca Cemaat’in PKK ile temasa geçtiğini, Kandil’e gelmek istediğini ve “Gelirsek bu gazeteciliği aşan bir duruma yol açacak” diye de açıkladıklarını belirtti. İşte Bayık’ın konuya dair söyledikleri: “Birkaç ay önce bizimle temas kurmak istediler. Ama kabul etmedik. Gelmek ve hatta söyleşi yapmak istediler. “Gelirsek bu gazeteciliği aşan bir duruma yol açacak” diye de söylediler.

Cemaat, Kürt meselesine ve çözümüne, bize yönelik bakışını, tutum ve söylemini değiştirirse buna ikna olursak o zaman sizinle görüşürüz röportaj da yaparız dedik. Öncelikle Fethullah Gülen’in açıklama yapmasını istediğimizi söyledik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.