CHP'Lİ NAZLIAKA'DAN GÖKÇEK'İ KIZDIRACAK SÖZLER

CHP'li Aylin Nazlıaka: Melih Gökçek kulaklarından yakalanmıştır

CHP'Lİ NAZLIAKA'DAN GÖKÇEK'İ KIZDIRACAK SÖZLER
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun "şebeke suyunun insani tüketim için uygun olmadığı" konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e uyarıda bulunduğunu belirterek, "Melih Gökçek kulaklarından yakalanmıştır" dedi.

Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan imzasıyla 19 Eylül'de Ankara Valiliği'ne gönderilen yazıda, Temel Sağlık İstatistikleri Modülü'nden alınan verilere göre, su­dan kaynaklanan ishal ve karın ağrısı vakalarında ortalamanın çok üzerinde artış olduğunun belirtildiğini aktardı.

Bu yazının bir örneğini gazetecilere de dağıtan Nazlıaka, şunları söyledi:
"Uyarıda '2014 yılında alınan numunelerde içme-kullanma sularında demir, nitrat, alüminyum, arsenik, c. perfringens, enterokok, eschcrichia coli ve koliform bakteri parametre­leri yönünden insani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'te belirtilen sınır değerlere göre uygunsuzluk bulunduğu, klor düzeylerinin ise yetersiz olduğu tespit edilmiştir' denilmektedir.

Yazıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin defalarca uyarılmasın rağmen herhangi bir iyileştirmenin yapılmadığı belirtilerek 'Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda başkanlığımızca ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyuru­sunda bulunulacak ve tespit edilen uygunsuzlukları kamuoyu ile paylaşılabilecektir. Bahse ko­nu uygunsuzluk ve yetersizliklerin acilen giderilmesini rica ederim' denilmiştir."

"Melih Gökçek kulaklarından yakalanmıştır"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini ideolojik olmakla suçladığını belirten Nazlıaka, "Sağlık Bakanlığı da mı ideolojik? Bugün Ankaralılara 'kim yalan konuşuyor?' diye sorsanız; koro halinde 'Gökçek' diye yanıt verirler" dedi.

Bir Roma atasözünün "Kurt kulaklarından yakalanır" denildiğini ifade eden Nazlıaka, "Melih Gökçek kulaklarından yakalanmıştır" ifadesini kullandı.

Gökçek'in Ankaralıların sağlığını korumak yerine bu belgenin peşine düştüğünü öne süren Nazlıaka, belgenin gerçek olduğunu, teyit ettiklerini kaydetti.

İzmir'de bulantı, kusma, ishal olaylarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 arttığını ancak bu artışın Ankara'da yüzde 250 olduğunu söyleyen Nazlıaka, "Kendi çamurunu başkalarının üzerine sıçratmaya çalıştı. Hedefine beni ve İzmir belediyesini koymuştur. İzmir'i bıraksın, dönsün kendi çöplüğünü temizlesin" dedi.

Nazlıka, Gökçek'in kendisine bir televizyon programında bir araya gelme teklifinde bulunduğunun anımsatılması üzerine, "Gökçek'in bir üslup sorunu var. Televizyon programlarına çıkıyor ve 'Aylincim' diyor. Ben onu tanımam, akranım, arkadaşım değil, benim dostum olabilecek birisi asla değil. Önce üslup sorununu çözsün, bana 'sayın milletvekilim' demesini öğresin, sonra programa çıkarım. Ancak bundan sonra televizyona çıkmaya yüzü olacak mı ona bakacağız" diye konuştu.

Gökçek'in "Bana dokunan yanar" anlayışıyla "iftira ederek hareket ettiğini" öne süren Nazlıaka, "Ama yemezler. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğim" dedi.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala'yı "Ankaralılara arsenikli su içiren, insana saygısı olmayan, hukuk tanımaz Melih Gökçek hakkında soruşturma açmaya" davet etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.