Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musul açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek heyeti kabulünde yaptığı açıklamasında Musul'daki askerlerin geri çekilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musul açıklaması
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna-Hersek Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Irak'la yaşanan Türk askeri krizine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"ASKERLERİMİZİN GERİ ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Musul'a Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir ve bu hareketten sonra da 2014 yılında Irak Merkezi Yönetimi'nin bize ziyaretlerinde bizden eğitim noktasında talepleri olmuştur. Askerlerimizin geri çekilmesi söz konusu değildir. Talep edilmediğimiz bir yerde değiliz. Irak ve Suriye sınırı hayati önemde.

"BİZ GERİLİMDEN YANA DEĞİLİZ"
2014'te Haydar Abadi'nin eğitim noktasında bizden talebi oldu. Biz Türkiye olarak yine gerilimden yana olmayacağız, sabırla davranacağız"


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.