Davutoğlu İftar programında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu iftar programında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu İftar programında konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu iftar programında açıklamalarda bulundu.


İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Türkiye'nin kaderi sadece Türkiye'nin kaderi değildir. Srebrenitsa'da söylediğimi gibi, bu olaylar bir ahlaki bir de siyasi sorumluluk getiriyor. Srebrenitsa'da bütün insanlık katledildi.

20 yıl önce Bosna'da yaşananlar bugün Suriye'de yaşanıyor. Şam'da, Humus'ta, Musul'da yaşanıyor Bağdat'ta yaşanıyor. Yunanistan'da akşam eve götürecekleri bir rızk bulamazken, bankadan para çekemezken, Türkiye bir istikrar dönemiyle Elhamdülillah parlak bir 10 yıl geçirdik.

Şimdi önümüzde çok çetin bir dönem var. Tarihi bir muhasebeden geçecek bir iktidar oluşacak ya da Türkiye bütün bu sorumluluk alanlarından içine çekilerek birilerinin istediği gibi olacak.

''MİLLİ İRADENİN ORTAYA ÇIKARDIĞI TABLONUN GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ''

Birileri Türkiye'ye şunu demeye çalışıyor; çekilin Srebrenitsa'dan, Ortadoğu'dan ve Ortaasya'dan vazgeçin iddialarınızdan, sizin neyinize, çekilin ve kendi dünyanızda iç gerilimlerle yaşayın.

Milli iradenin 7 Haziran'da ortaya çıkardığı tablonun gereğini yapmak zorundayız. Evet milli irade bizi tek başına iktidar yapmadı ama en yakın partiye yüzde 16'lık farkla yüzde 41'lik oranla AK Parti'ye bu ülkenin geleceğini emanet etti. Bunun gereğini yapacağız.. Yüzde 41'in hakkını, hukukunu hiçbir zaman tartışma konusu yapmayız.
12 yıl içinde attığımız demokratik adımlardan geri adım atılmasına izin vermeyiz.

KOALİSYON AÇIKLAMASI

İlk turda tarafların yaklaşımlarını, ortada olabilecek konularla ilgili ilk temasları gerçekleştireceğiz. Biz bugünlerin psikolojisi ve feragati içerisinde muhattaplarımıza yaklaşacağız ve ülkemizi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için inşallah bir sonuç alınabilir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.