İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

7 Haziran seçimlerine giderken yine provokasyonlar tahriklerle karşı karşıyayız.Ak Parti'nin birçok merkezine, adayına saldırılar oldu. İlk günden itibaren ilkesel bir tutum takındık.İlk günden 'Bütün siyasi partiler sert bir dil kullanmasın şiddet çağrısı yapmasın' dedim.


Bizim adaylarımız saldırıya uğrarken onlar herhangi bir destekte bulunmadılar.HDP’nin binalarına saldırıları anında kınadık.Bütün bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. AK Parti kadrolarına buradan talimat veriyorum hiçbir AK Partili şiddet ve gerginliğin parçası olmayacak.

AK Parti barış, milli birlik hareketidir.Karaman’da bu saldırıyı açıkça kınamışken, İçişleri Bakanımıza talimat vermişken HDP’den, MHP’den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden AK Parti’ye saldırmak üzerine bir tavır.

Bu tür şiddet kullananlar kimse, peşini takip edip sorumlularını yakalayacağız.Ama bunun üzerinden mağduriyet edebiyatı ve arkasından kimse AK Parti’ye suç yüklemeye kalkmasın.Biz barış, demokrasi yolcularıyız. Bu topraklarda gerginliğin tarafı olmadık olmayacağız.Kendileri şiddetten, terörden beslenenler suçu başkalarının üzerine atmasın.

“BUNLAR ETP YANİ ESKİ TÜRKİYE PARTİSİ”
Birisi diyor ki Diyanet’i kaldıracağım, diğeri de diyor ki ben de Diyanet’i kaldıracağım. Ben bunlara CHDP diyorum. Eş başkanları bir yanda Demirtaş, bir yanda Kılıçdaroğlu. Bunlar ETP yani Eski Türkiye Partisi.Bir yanda dörtlü çete eski Türkiye diğer yanda dimdik duran AK Parti.CHP’ye vereceğiniz her oy HDP’ye gider. HDP’ye vereceğiniz her oy paralel çeteye ve eski Türkiye’ye gider.