Davutoğlu: Tarihi rekor kırıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Engelliler Sarayı'nda bir araya geldiği engelli vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu: Tarihi rekor kırıldı
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Engelliler Sarayı'nda bir araya geldiği engelli vatandaşlara hitap etti.
Davutoğlu, "Engellilerimizin istihdamına yönelik önemli atılımlar sağladık. Kamudaki engelli istihdamını istisna kapsamına alarak, kadro sınırlamalarının dışında bıraktık. 2015 yılı itibarıyla kamuda istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısı 41 bini aştı. 41 bin engelli kardeşimiz, kamuda istihdam edildi. Bu tarihi bir rekordur" dedi.

"Son 12 yılda engellilerin yüzünü güldüren çok büyük işler yaptık"

Davutoğlu "Son 12 yılda engellilerin yüzünü güldüren çok büyük işler yaptık. Sizler buna şahitsiniz. Gerçekleştirdiğimiz büyük reformlarla, dünya ölçeğinde mesafeler katettik. Merkezi idare olarak, belediyelerimizle birlikte bu alanda yapılması hayal edilemeyen hizmetler sunduk. İstihdam, maaşların iyileştirilmesi, ulaşımla birlikte sosyal hayata katılım konularında birçok ilke imza attık" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin desteğiyle 2 Kasım günü yeni bir Türkiye'ye uyanacağız"

"İnşallah istikrarı arzulayan aziz milletimizin desteğiyle 2 Kasım günü yeni bir Türkiye'ye uyanacağız" diyen Davutoğlu şunları kaydetti:
"Eskisinden daha büyük bir şevkle hizmetler devam edecek. Pek çok yeni projeyi de engellilerimiz için hayata geçireceğiz. Ailelerin kısa süreli bakım sorununu hallediyoruz. Engelli ailelerinin büyük bir sorunu vardı. Evden ayrılmak zorunda kaldıklarında yakınlarının kısa süreli bakımı problem oluyordu. İşte biz bu
sorunu 'engelli yaşam merkezleri' kurarak çözüyoruz inşallah. Bu merkezlerde yıl içinde 30 güne kadar ücretsiz misafir olarak bakım hizmeti verilecek."

"Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü altyapıyı oluşturuyoruz"

Davutoğlu, "Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü altyapıyı oluşturuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanını da artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Böylece yaklaşık 350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalarını sağlayacağız. Yeni dönemdeki bir diğer uygulamamız da engelli genç ve çocuklarımız için merkezler kurmak olacak. Onların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan sağlayacak şekilde gençlik merkezlerinde özel mekanlar oluşturacağız. Bütün bunlar hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"Kimse bizim iktidarımız döneminde sahipsiz, kimsesiz kalmayacak"

"Kimse, bizim iktidarımız döneminde sahipsiz, kimsesiz kalmayacak inşallah" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Tek bir engelli vatandaşımızın, şu veya bu gerekçeyle kendisini zayıf ya da sahipsiz hissetmesini istemiyoruz. Bütün engelli vatandaşlarımızın onlara bakan büyükleri var, anneleri var, babaları var, kardeşleri var ama bilsinler ki onlar olmasa da arkalarında duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti var" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.