Demirtaş' dan pişkin tavırlar sürüyor

Ankara'daki terör saldırısının ardından ortada hiçbir delil yokken 'Katil Devlet' açıklaması yapan Demirtaş, Twitter'daki paylaşımlara ilişkin gözaltılar hakkında, "Şeyi de denk gelmiş 'bomba' lafı geçmiş, 'Ankara' lafı geçmiş. Ona dayanarak insanları suçlayamazsınız veya yeterli delil değil bunlar" açıklaması yaptı

Demirtaş' dan pişkin tavırlar sürüyor
 HDP lideri Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde genel merkez binasına gelişinde gazetecilere açıklama yaparak, gündemi değerlendirdi.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili konulan yayın yasağı kararının hatırlatılması üzerine Demirtaş, daha önce benzer saldırılarda da benzer kararlar alındığını anımsatarak, Diyarbakır ve Suruç patlaması sonrası aşağı yukarı yargı ve medya ayağının benzer kararlar aldığını, bunların tamamının ne olup bittiğinin kamuoyundan saklanması kaygısıyla alınmış kararlar olduğunu savundu.

"Denk gelmiş 'bomba' lafı geçmiş, 'Ankara' lafı geçmiş. Ona dayanarak insanları suçlayamazsınız"

Başka bir gazetecinin, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili, Terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişinin gözaltına alındığını hatırlatması üzerine de Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"BOMBA DEMİŞ, ANKARA DEMİŞ DENK GELMİŞ"

"Şimdi o isimlerle ilgili soruşturma yürütülüyor. Ben çok ciddi olduğunu da düşünmüyorum. Hiçbirinin bizimle ilgisi yok, tanımayız da tanımam da şahsen de bilmem. Ama ben o isimlerin bu patlamayla alakalı olacağını da düşünmüyorum.

AK Parti'ye yakın isimler olduğunu düşünüyor olmamıza rağmen o isimlerin patlamayla alakalı olacağını düşünmüyorum.

Şeyi de denk gelmiş 'bomba' lafı geçmiş, 'Ankara' lafı geçmiş. Ona dayanarak insanları suçlayamazsınız veya yeterli delil değil bunlar."
Anahtar Kelimeler:
DemirtaşPatlamaAnkara
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.