Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan okulların toplu açılış töreninde konuştu.

"BANA AİT OLAN BİR İDDİA DEĞİL"
"Amerika kıtasına Colomb'tan önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Hatta Profesör Fuat Sezgin'in eserlerinde de bu iddia yer almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. " değil diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye'de ve dünyada çok saygın bilim adamları bunu iddia ediyorlar. Bizim kendi gençliğimiz, araştırmadan incelemeden yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye başladı. Sadece gençler değil, koca koca adamlar itiraz etmeye başladı. Yazarlar, karikatüristler ..Niye?

"BUNLAR ECDADIN GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTTÜĞÜNE DE İNANMIYORLAR"

Çünkü bunlar, Bir müslümanın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadın gemileri karadan yürüttüğüne de inanmıyor.. İşte bu özgüven eksikliğidir. O yüzden taş üstüne taş bugüne kadar koyamadılar. Kendi tarihine, kendi milletine yabancılaşmadır bu. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Tarihin muzafferler, egemenler tarafından değil, objektif bir biçimde yazılması için cesur olmaya devam edeceğiz. Bu konuda MEB ve YÖK'e büyük görev düşüyor. Bilim tarihi tarafsız bir şekilde yazılsa İslam coğrafyasının bilime katkısının bilinenden daha fazla olduğu ortaya çıkar. "