Erdoğan'dan HDP'ye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütüne sırtını dayayanların hesap vereceğini söyledi.

Erdoğan'dan HDP'ye tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25. dönem 2. yasama yılının açılışı nedeniyle Meclis'e gitti. Milletvekillerinin alkışlarıyla Meclis'e giriş yapan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından milletvekillerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

23 Nisan 1920'den bugün 25. dönem milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Bu yasama yılı vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

TBMM'nin 25. dönemi kısa sürmüş olabilir ama çözüm üretme noktasında çok büyük anlama sahiptir. Bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen Türkiye Anayasası'nı uygulayarak büyük bir demokratik olgunluk göstermiştir.

"DEMOKRASİMİZ KESİNTİYE UĞRAMIŞTIR"
Hükümet kurulamaması durumunda Türkiye aylarca krizin pençesinde kıvranmıştır. Siyasetin çözüm üretemediği noktada demokrasimiz maalesef kesintiye uğramıştır.

Ülkemizde siyasetin de devletin de kurumsallaşma noktasındaki aşamayı test ettik ve ulaştığı başarı noktasını gördük.

GÖREV ÜSTLENMEKTEN KAÇINAN PARTİLER
Görev üstlenmekten kaçınan partiler kendi varlıklarını inkar etmektedirler. Kimse bunun faturasını Cumhurbaşkanı'na kesmeye kalmasın.

Çözümü siyaset dışı odaklarda aramak bu millete en büyük kötülüktür. Milli irade tek ve yegane çıkış yoludur. Türkiye 1 Kasım'da seçimini yapacak ve milli iradeyi tecelli edecektir.

Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellemek için tüm siyasi partilerin kolaylaştırıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını umuyorum.

HESAP VERECEKLER
Paralel yapıya, terör örgütüne sırtını yaslayanlar hukuka ve milletimize hesap vereceklerdir.

"BİZ O BÖLGEYE ÇOK GİTTİK"

TBMM'nin 25. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan teröre değindiği esnada, MHP sıralarından tepki sesleri yükseldi.

Erdoğan'ın, "Gidecek başka vatanımız yok" sözleri üzerine "Güneydoğu'ya gidebiliyor musun" diye tepki gösteren MHP'lilere cevabı sert oldu:

Biz o bölgeye çok gittik. Siz kaç kere gittiniz? O bölgelerde teşkilat kuramadınız. Benim cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok. Verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.