Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede 12. Cumhurbaşkanı Seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak, emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Erdoğan, Zafer Haftası dolayısıyla şehitlere rahmet diledi.  

10 Ağustos tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçimine değinen Erdoğan, "Bu teşkilat 10 Ağustos'ta bir tarih yapdı. Bu tarihi hadiseyi bizzat sizler ellerinizle inşa ettiniz. Gayretleriniz, emekleriniz, alınteriniz, dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum" dedi. 

TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar sorunsuz, kolay bir cumhurbaşkanı seçimi gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, birinci tur, ikinci tur, gibi seçimlerin olmadığını ifade etti ve "Bu süerçte sandığa gidip oyunu kullanan milletimizin her bir ferdine tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

GENEL BAŞKANLIK VAZİFESİNİ SİZLERE TESLİM EDİYORUM

13 yıl 13 gün AK Parti'nin Genel Başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Erdoğan, "Bu görevi artık sizlere emanet ediyorum. Yarın saat 14.00'da TBMM'de mazbatımızı alıp yemin ederek Başbakanlık görevini iade edecek ve Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak görevie başlayacağız" diye konuştu.

BUGÜN DEĞİŞEN SADECE ŞEKİLDİR

1 Temmuz’da adaylığımın açıklandığı toplantıda bunun bir nihayet olmadığını, bir son bir bitiş olmadığını, bunun yeni bir başlangıç olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, "Sonrasında yaptığımız toplantılarda mitinglerimizde 10 Ağustos akşamı AK Parti genel merkezi balkonunda, bu hususun altını çizmiştim. Bugün değişen unutmayın sadece şekildir. Bugün öz değişmiyor. Bugün partimizin yüklendiği misyon, davamızın ruhu, hedef ve ideallerimiz değişmiyor. Bugün sadece ve sadece isimler değişiyor. Her zaman ifade ettim. AK Parti 13 yıllık bir parti olsa da aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, davanın, mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. 1071’de Malazgirt Ovası'nda, Sultan Alparslan’ın arkasında namaza duran, neferlerin hissiyatı neyse bizim de hissiyatımız işte odur" şeklinde konuştu.

BİZ KÖKÜ MAZİDE OLAN ATİYİZ

"Hicazın çöllerinde sıcağın altında, Sarıkamış’ta Allahu Ekber dağlarının ardında beyaz karların altında şehit olan bizim dedelerimizdir" ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Çanakkale’de yüreğiyle direnen, zafer kazanan şehitler bizim dedelerimizdir. Bizler hep birlikte Kurtuluş Savaşımızda var olmak ya da olmamak, onuruyla yaşamak veya onuruyla şehit olmak arasında seçim yapan kahraman Mehmetçiğin torunlarıyız. Sanmayın ki 13 yıllık bir yoldan geliyoruz. Biz asırlardır yürüyoruz. Biz kökü mazide olan atiyiz. Biz kökü olmayan ruhu olmayan geçmişiyle irtibatlarıyla koparmış bir parti, böyle bir hareket asla değiliz."

İSİMLERİ TEK TEK SAYDI

"Bu harekette Gazi Mustafa Kemal'in ufku vizyonu vardır" diyen Erdoğan, "Menderes’in millet uğruna verilmiş canı vardır. Bu harekette şüpheniz olmasın Necmettin Erbakan’ın da alın teri vardır. Eski başbakanlarımızdan, cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal’ın da emeği vardır. Bu hareket Ahmet Yesevi’den Mevlana’ya Hacı Bektaş Veli’den Fuzuli’ye, Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl’a Mehmet Akif’ten Sezai Karakoç’a kadar o bereketli pınarlardan beslenmiş bir harekettir. Biz bu yola 13 yıl önce 100 yıl önce çıkmadık. İşte onun için isimlerin hiç ama hiç önemi yoktur. Hazreti Adem’den bugüne kadar nice insanlar geldiler. Kondular ve göçtüler. Mezarlıklarda ismi unutulmuş bedeni çürümüş, toprağa karışmış nice insanlar var. milyarlarca insan kayboldu ve gitti. Hazreti Adem ile başlayan iyinin ve kötünün mücadelesi devam etti. Hak ile batıl mücadelesi. İsimleri fanidir. Baki olan davadır. Dün bu büyük davanın sancaktarlığını başkaları yapıyor, mücadelesini başkaları veriyordu. Bugün bu sancağı biz gururla taşıyoruz. Yarın da bu dava sancağı düşmeyecek. İstiklalde de bu dava sahipsiz kalmayacak. Bugünün çocukları gençleri bizlerden devralacak ve onurla o sancağı taşıyacaklar" dedi.