Eski CHP Milletvekili Aygün'e Mahkûmiyet

Eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter'daki paylaşımlarıyla "Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakarette bulunduğu" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle 1 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski CHP Milletvekili Aygün'e Mahkûmiyet
Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Aygün ve avukatları katıldı.

Aygün, bazı CHP'li milletvekillerinin de izlediği duruşmada suçlamaları reddetti.

Yargıya güvenmediğini söyleyen Aygün, şunları kaydetti:

İslam'ın çeşitli yorumlarını eleştirmemiz normaldir. İfadelerim eleştiri özgürlüğü kapsamındadır. Dinin kalplerdeki temiz yerini koruma amacı gütmektedir. Dinin farz ettiği olumlu değerleri hatırlatmak amacıyla paylaşımda bulundum."

Ceza ertelendi.

Sanık avukatı Murat Yılmaz, müvekkilinin paylaşımının eleştiri kabul edilmesi gerektiğini savunarak, "Başkaları daha sert paylaşımlarda bulunmalarına rağmen yargılanmıyor. Müvekkilim iktidarı rahatsız ettiği için hedef haline getirilmiştir. Bunlar eleştiri kabul edilmezse, bu salondaki herkes bir gün mahkum olacaktır" diye konuştu.

Avukat Faik Serdar Erman ise dava konusu ifadelerin "düşünce özgürlüğü" kapsamında olduğunu söyledi ve "Ağır da değildir. Müvekkilimin beraatini talep ederim" dedi.

Aygün, "Yargının saygınlığının korunması gerektiğini düşünüyorum. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım" diye konuştu.

Hakim İfakat Malatyalıoğlu, Aygün'ü, "Başbakan Davutoğlu'na alenen hakaret ettiği" gerekçesiyle 1 yıl 2 ay, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle de 9 ay olmak üzere 1 yıl 11 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Malatyalıoğlu, Aygün'ün, "ertelemeye engel sabıkasının bulunmaması ve bir daha suç işlemekten çekineceğine yönelik kanaat oluştuğundan" cezaları erteledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.