AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni Anayasa'ya dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sistemin dayandığı dinamiklerin cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ortadan kalktığını öne süren AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Yürütme, yasama bütün güç bizdeyken bile değişiklik arıyorsak, demek ki istediğimiz daha fazla güç değil, daha iyi bir sistem" diye konuştu.

ORTADA BİR KUVVETLER AYRILIĞI YOK YASAMA DA BİZDE YÜRÜTME DE

Bizim resmi görüşümüz başkanlık sistemi" diyen Ömer Çelik, "Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkacak diye yeni sistem tartışmalarının önünü tıkamaya çalışanlar bilsinler ki ortada bir kuvvetler ayrılığı yok. İktidar partisi yasamayı da alıyor, yürütmeyi de alıyor eline" görüşünü dile getirdi.

Ömer Çelik, "Aynı parti içinden çıkmış Cumhurbaşkanı ve Başbakan da olsa bu tamamen iyi niyetle yürür. Şimdi de öyle oluyor. Netice itibarıyla sadece Cumhurbaşkanlığı makamı açısından değil, Başbakanlık makamı açısından, bakanlar açısından bütün yetki-sorumluluk dengesinin net bir şekilde tanımlanması gerekiyor" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

AP RAPORU İVMEYE SET ÇEKTİ

Avrupa Parlamentosu raporunda beklentimiz her zaman Türkiye ile AB arasında stratejik bir bakış açısı geliştirmesi olur. Ama siz katılım süreci ifadesini bile kaldırıp müzakere süreci ifadesini koyduğunuz andan itibaren Türkiye'ye dönük bir önyargı ve ideolojik yaklaşım yüklemiş oluyorsunuz. Türkiye-AB ilişkilerinde ortaya çıkan yeni ivmenin önünü açmak yerine, buna set çeken bir rapor.