HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada AKP nin bir aydır hakkı olmadığı halde ülkeyi yönettiğini dile getirdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş açıklamasında şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanının hükümet kurmak için uzun süredir görev vermemesi normal değil. AKP bir aydır hakkı olmadığı halde hukuksuz ve gayrimeşru olarak Türkiye’yi yönetiyor.

AKP yönetimi koalisyondan yana istekli, Cumhurbaşkanı ise erken seçimden. Erken seçim ihtimali giderek ağır basıyor. Celal Doğan‘ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesi bilgimiz dahilindeydi ama özel bir görüşmeydi. HDP’den Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanı’ndan da HDP’ ye herhangi bir mesaj gidip gelmemiştir."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, şu değerlendirmelerde bulundu:

CUMHURBAŞKANI KİME GÖREV VERECEK BİLMİYORUM

"Bakın biz ilkelerimizi hazırladık, kamuoyuna duyurduk. Siz de ilkelerinizi açıklayın. Oturalım konuşalım. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Bir dayatma kültürümüz de yok. Ama eğer kanayan bir yara varsa, bu yaranın mutlaka onarılması gerekiyorsa bunun üzerinde de durulması lazım.

Taşeron işçi kanayan bir yara değil mi? Asgari ücrete ömür boyu mahkum edilen sistem değil midir? Evet budur. Bunun adı çağdaş kölelik midir, evet budur.

Sayın Cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum, bakalım onlar ne düşünüyorlar öğrenmiş olacağız.

DOĞAL BİR GECİKME DEĞİL

"Gecikme doğal bir gecikme değil, sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Parlamento tatilde olduğu için, milletvekillerimiz geldiler yeminlerini ettiler. Meclis Başkanı seçildi, Başkanlık Divanı'nın oluşması için CHP üstüne düşeni yaptı. Diğer üç partinin de yapması gerekiyor. Arkasından Cumhurbaşkanı'nın ivedilikle bu görevi vermesi gerekiyor.

SEÇİME GİDİLECEKSE UZUN UZUN BEKLEMENİN MANASI YOK

Eğer seçime gidilecekse, uzun uzun beklemenin de manası yoktur. Koalisyon kurulmazsa hızla seçime gidilir."