Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet nasıl yönetilir göreceksin

Grup toplantısında partlilere seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi ve iddialı açıklamalar da bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet nasıl yönetilir göreceksin
Grup toplantısında partlilere seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek"12 yıldır yönetiyorlar, geldikleri nokta bu"dedi. "12 yıldır seni oyaladılar." diyen Kılıçdaroğlu, CHP'ye 4 yıllık bir iktidar dönemi istediğini vurguladı.

"CHP'YE 12 YIL DEĞİL, 4 YIL YETKİ VER"
"12 yıldır yönetiyorlar. Geldikleri nokta bu. 12 yıldır atama bekleyen öğretmenler var. Şapkanı önüne koy ve düşün. 12 yıldır seni oyaladılar. Sana sözüm var. CHP’ye sadece 4 yıl için yetki ver. Bak bakalım işsizlik ne oluyor? 12 yıl değil bir iktidar dönemi istiyorum. Devlet nasıl yönetilir göreceksin. 4 yıl sonra verdiğim sözleri yerine getiremezsem alırsın yetkiyi. Gidersin sandığa. Hepsini çözeceğim. Bu konuda kararlıyım. Bu ülkede sorun olmayacak. Bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğim."

"Türkmen kardeşlerimize şunu söylüyorum, sizin bayrağınız bizim de bayrağımızdır. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Daha önce maden işçileriyle ilgili bir toplantı yapıp 10 madde üzerinde anlaştığımızı açıklamıştık. Kanun teklifini hazırladık. Görüşler alındı. Teklifimizi TBMM'ye vereceğiz. Buradan sayın Davutoğlu'na çağrıda bulunuyorum.

MONTAJ YOK, BUNLARIN HEPSİ DOĞRU
Üç sendikanın, mühendislerin üzerinde uzlaştığı bu teklifi gelin parlamentoda geçirelim. Size çağrı yapıyorum. Ben bu çağrıları yapıyorum ama kendisi bu çağrıları duyar mı bilemiyorum. 17 Aralık yolsuzluk davasıyla ilgili ses kayıtlarının yüzde yüz doğru olduğuna ilişkin Adli Tıp kaydı var. Biz bunların doğru olduğunu biliyorduk. Şimdi Adli Tıp kurumu bunlar doğrudur diyor. Montaj yok, bunların hepsi doğru biliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şu. Bütün gerçeklere rağmen bu dosyayı kapatma kararı aldılar.

SENİN KIVIRACAĞIN HİÇBİR ALAN KALMADI
Davutoğlu'na bu şartı gösterdiler. O da emredersin dedi önce AKP'ye genel başkan sonra da Başbakanlık koltuğuna oturdu. Sen akademisyensin, bilim adamı olduğunu, dürüst olduğunu söylüyorsun. O zaman Başbakanlık koltuğunun hakkını ver. Belki abinin sözüne itibar edebilirsin ama tapelerin yüzde 100 doğru olduğuna dair rapor var. Senin kıvıracağın hiçbir alan kalmadı.

ÇANTALARA PARA KOYUP DAĞITTIK DİYOR
TBMM'de bir yolsuzlukları araştırma komisyonu kuruldu. Önce Rıza Sarraf'ın kuryesi geldi. Ben Ankara'ya çok para götürdüm. Dolar ve euroyu elden verdim. Peki paraları çikolata kutularının içine koyup dağıtmak da ne oluyor? Herhalde yeni teknoloji diye düşünmüyor? Başbakanlığın hakkını vermek istiyorsan bu adamın söylediklerine dikkat kesil. Çantalara parayı koyup dağıttık diyor. Sen bunu duyacaksın başbakan olarak gerekeni yapacaksın. Ben bir salı toplantısında altın kaçakçılığıyla ilgili bir şeyler anlatmıştım.

292 KİLO ALTINI KİM BUHARLAŞTIRDI
Uçağı geliyor havalimanına Gana'dan. Gümrükçüler diyor ki ne var içinde 'değerli taş var' diyorlar. İçinden 1.5 ton altın çıkıyor. Araya birileri gidiyor. Evet, 1.5 ton altın geldi diyor Gümrük Müşaviri. Kaçak altına niye el koymadınız? Bakanlar araya girdi biz de bir şey yapamadık diyor. Kaçak gelmiş ama tekrar yurt dışına gitmiş diyebilirler. Ulus'ta bir çarşı var orada gümrükte el konulmuş kaçak mallar oradan satılır. 1.5 ton altın geliyor el koymuyorsun birileri devreye giriyor uçağı tekrar Gana'ya gönderiyorsunuz. Ama Gana'ya giden altınlardan 292 kg azalmış. Sen Başbakansan namuslu bir devlet adamıysan 292 kg altını kim buharlaştırdı. Sen mi başkaları mı yoksa abin mi? Sen bunu soruşturmak zorundasın.

ETYEN MAHÇUPYAN'I TEBRİK EDİYORUM
Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan diyor ki, "AK Parti tabanının yarısı yolsuzluktan rahatsız" Sevgili kardeşim, müslüman olduğunu iddia ediyorsun, AKP'ye oy veriyorsun neden sesin çıkmıyor? Neden yolsuzluk konusunda susuyor sesini çıkarmıyorsun? Haksızlık karşısında susuan dilsiz şeytansa bu role niye ses çıkarmıyorsun. Etyen Mahçupyan'ı tebrik ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.