Kılıçdaroğlu: Battalı ihraç ederiz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Battal İlgezdi ve Murat Hazinedar'ın usülsüz mal edinme iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Battalı ihraç ederiz
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili usulsüz mal edinme iddialarına ilişkin konuştu.

İHRAÇ YOLU AÇIK

Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının yargıda CHP'li başkanların aleyhinde sonuçlanmasında ihraç yolunun açık olduğunu söyledi.

Habertürk'e konuşan CHP lideri, İlgezdi'yle ilgili iddialara ilişkin olarak, "İşin doğrusu şu: CHP'li belediyeler suçlandığı zaman gayet açıklıkla gittiler savcılığa; 'Aleyhimize soruşturma açın' dediler. Bu yürekliliği bütün belediye başkanlarının göstermesini isterim. İşin özü budur. Kendisine güvenen herkes bu yola başvurursa o zaman bütün sorun çözülür" dedi.

"AKLANMANIN BİR YOLU VARDIR"

Şişli'de yaşanan olayda Hayri İnönü'nün başvurularına mahkemenin ret yanıtı verdiğini ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hukuk nezdinde aklanmış olduğunu hatırlattığımızda Kılıçdaroğlu, "Sonuçta bir sürü dedikodu üretiliyor. Bunlar ne kadar doğrudur yanlıştır, halkın tercihine bağlı. Aklanmanın bir yolu vardır, o da mahkemelerdir. Sizin aleyhinize bir durum çıkarsa o zaman gereği yapılır" dedi.

İHRAÇ CEVABI

Kılıçdaroğlu, "Yargıda aleyhlerinde bir durum çıkarsa CHP'li belediye başkanları için ihraç yolu başta olmak üzere parti disiplin kurallarını işletir misiniz?" sorusuna da kesin bir dille yanıt verdi ve "Elbette hiç kimsenin tereddütü olmaz. Biz yargıya boşuna başvurmuyoruz" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.