Kılıçdaroğlu: Bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tokat mitinginde konuşuyor.

Kılıçdaroğlu: Bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum
İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları:

Dedik ki emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Sözüm söz. Yine koro haline bağırdılar, vay efendim kaynağı nereden bulacaksın, nasıl vereceksin? Bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum. Sana iki aylık ikramiye verirken, kaynağı nereden bulacaksın diye soranlara diyeceksiniz ki, yeter ya bir maaş ikramiyeme bile itiraz ediyorsun, ben de sana oy vermeyeceğim diyeceksin.

Sanki emekliye dünyanın parasını veriyoruz. Bırakın da bari emekli ramazan kurban bayramında rahat etsin. Harçlık versin, kurbanını kessin. Vay efendim nereden vereceksin. O parayı bulacağım emekliye vereceğim, bütün hortumları sözüm söz keseceğim. Emekliye iki aylık ikramiye veriyoruz. Onlar sanıyor ki emekliler bu parayı alıp isviçre’de hesap açacaklar. Yok öyle bir şey. Emekli parayı alınca bakkala manava gidecek. Alışveriş yapacak. Kim kazanacak? Esnaf kazanacak, toptancı kazanacak, sanayici kazanacak. Kim kaybedecek? Hortumcular kaybedecek.

Asgari ücret… Dedik ki 1500 lira olacak. Yine koro halinde vay efendim nasıl 1500 lira olur. Maliye bakanı da diyor ki, işçiye asgari ücret vermek işçiye zulümdür. Bende şunu söyledim, sen 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye verdiğimiz zaman mı zulüm oluyor?

"CHP'YE OY VERMEMİŞ BİR VATANDAŞI ALIN..."

CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı alın sandığa gidin. Şunu söyleyin 13 yıl ülkeyi yönettiler. Türkiye'nin geldiği nokta bu, 17 milyon yoksulumuz var. 2 milyon suriyelimiz var. Suriyelilere ödediğimiz 5,5 milyar kaynağımız var. Gelin yeni bir başlangıç yapalım. Herkesin kazandığı Türkiye'yi yeniden inşa edelim.
21'nci yüzyılın Türkiye'sine bilgi çağının Türkiyesi'ne 17 milyon yoksul yakışmıyor. Neden daha güzel olmayalım? 7 haziran'da sandığa gideceğiz ve yanımıza CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı alacağız. Güzel bir başlangıç yapalım.

Size söz veriyorum. Gün 6 saat 6 saat 12 saat 12 saat 24 saat 24 saat 36 saat 36 saat sizin için çalışacağım. Halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek gibi kutsal bir göre olduğunu biliyorum.

Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren cumhuriyeti kuran, kul hakkı yememeyi namuslu görev kabul eden bir partiyiz. Bizim için insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş 1 yurttaşla sandığa gideceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.