Kılıçdaroğlu'nun önünde kavga

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi'nde, 1 Kasım’da yapılması öngörülen erken seçim nedeniyle, milletvekili listelerinin büyük bir bölümünün genel merkez tarafından belirlenmesi kararı alındı.

Kılıçdaroğlu'nun önünde kavga
CHP PM toplantısında Kılıçdaroğlu'nun gözleri önünde küfürlü yumruklu kavga çıktığı öne sürüldü. CHP lideri, kavga eden parti yöneticilerine tepki göstererek toplantıyı terk etmek istedi.

Tüzükte “Erken ya da tekrar seçim” tanımı olmadığı gerekçesiyle milletvekili adaylarını belirleme yönetmeliği, bir önergeyle değiştirildi. Değişikliğin gerekçesi olarak ise CHP tüzüğünde yer alan milletvekili adaylarının yüzde 85’i önseçimle belirlenir maddesinin, olası bir erken seçimin 1 Kasım’da yapılacak olması nedeniyle işletilemeyeceği gösterildi. Parti Meclisi’nin aldığı “milletvekili belirleme değişikliği” kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’ndan(YSK) ve Yargıtay’dan görüş alınacak.

Özellikle YSK’nın değişikliğe vize vermesi halinde CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu milletvekili listelerinin tümünü MYK ile birlikte belirleyecek. Kılıçdaroğlu’nun 7 haziran seçimleri öncesinde yapılan önseçim sonuçlarına büyük ölçüde müdahale etmesi beklenmiyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’nin de aralarında olduğu bazı illerde ise önseçim yapacağı belirtiliyor. Öte yandan Parti Meclisi, listelerinin belirlenmesine ilişkin yöntem ve aday belirleme yetkisini de MYK’ya verdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜNDE KÜFÜRLÜ KAVGA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve PM üyesi, eski Kahramanmaraş Milletvetili Durdu Özpolat’ın “küfürleşmesine” sahne oldu.
Kılıçdaroğlu’nun önünde gerçekleşen Özçelik- Özpolat kavgasının fitilini Özpolat’ın dış politikayla ilgili değerlendirmeleri ateşledi. Özpolat’ın Özçelik’in sorumluluk alanında bulunan dış politikayla ilgili eleştirileri tansiyonu arttırdı. Özçelik’in de Özpolat’a eleştirileri nedeniyle tepki göstermesi kavgayı büyüttü. Tarafların karşılıklı olarak birbirlerinin üzerine yürümesi, bu sırada karşılıklı küfürleşmeleri tansiyonu yükseltti. Araya giren diğer PM üyeleri tarafından kavga engellenmeye çalışsa da tarafların karşılıklı olarak ettiği küfürler toplantının seyrini değiştirmeye yetti. İddialara göre taraflar birbirlerine yumruk da salladı.

KILIÇDAROĞLU TERK ETMEK İSTEDİ

Kılıçdaroğlu’nun toplantıyı sinirli bir şekilde terk etmek istemesi kurmayları tarafından güçlükle engellendi. Kılıçdaroğlu’nun tepkisini, “İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Her iki ismin yaptığı çocukluk. Artık neler olduğunu yarın gazetelerden okuruz” sözleriyle gösterdiği öğrenildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.