Meclis’teki basın toplantısını kürsüye Türk bayrağı açarak yapan Vural, özetle şunları söyledi:

KARA YILANLAR
“Türk milletinin ve devletinin sembolü olan ay yıldızlı al bayrağa sahip çıkmayı ırkçılık olarak niteleyenler, bayrağın koruduğu değerlere hainlik yapanlardır. Bu al bayrak, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün sembolüdür. Al bayrağımızı tahrik unsuru olarak görenler, ancak bu millet ve devletin düşmanlığını yapmak isteyenlerdir.

Çözüm Süreci’nde milletin nefesini kesip terör örgütüne nefes aldıranlar, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, çıkın milletten özür dileyin ve bir daha yapmayacağınıza yemin edin. Timsah gözyaşları dökeceksiniz öyle mi? Önce sorumluluğunuzu hissedin. AKP kongresinde çözüme bağlılık sözlerini dikkate aldığımızda tekrar milletin başına çorap örmek için yeni bir oyuna devam ettikleri görülmektedir. Kara yılanların devleti ve milleti bir daha ısırmasına fırsat verecek olanlar ayağını denk alsın. Terörist başı için ‘Öcalan’ın itibarını düşürenler’, ‘dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir’ diyenlere sahip çıkanlar, ‘PKK Kürdistan için silah kullanabilir’ diyenler, ‘Öcalan öldürmeyi değil, yaşatmayı seçti’ diyenler, ‘Terör örgütü düşman değil, suçlu gözüyle bakıyoruz’ diyen dönemin Başbakanı, ‘Öcalan Kürtlerin lideridir’ diyenler, hepiniz suç işlediniz.

BU KORKAKLARI BİLİYORUZ
Böyle bir milletvekili (Doğan Grubu’na saldırıp tehdit eden AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın) olabilir mi? Tehditler savuruyor. Aslında bu korkakları biz biliyoruz. Biz 12 Eylül öncesinde mücadele ederken, karyolanın altına saklanıyorlardı. Acaba savcılar bu tehditler karşısında ne yapmıştır?

YÜREĞİNİZ YETİYOR MU?
(Doğan Grubu’na terör soruşturması) Amaç medyayı susturmak. Hodri meydan! Terör örgütünü kim desteklemişse, kim korumuşsa, kim kollamışsa, kim görmezden gelmişse, kim şirin göstermişse, ‘silahlarını bırakıyor’ diye kim yayın yapmışsa, terör örgütünün uzantılarını kim televizyona çıkarmışsa, akilleri kim görevlendirmişse, baldıran zehrini millete içirmeyi kim istemişse bir dönemi açalım, var mısınız? Yüreğiniz yetiyor mu? Gerçek manada terörü kim destekledi, uyuyan bombaları yerleştirenlere kim göz yumdu?

EY CUMHURİYET SAVCISI
Bu süreci başlatacak mıyız ey Cumhuriyet Savcısı? Yarın (Bugün) açıklayacağım. Amaç ve hedef vatandaşın bilgi edinme aracı medyayı susturmak, tehdit etmek. Terörle mücadele konusunda gerçekten irade varsa, cumhuriyetin kanunları geçerli olacaksa Cumhuriyet savcıları önce iğneyi, Türkiye’yi bu noktaya getirenlere batırmalı. Suç işlemiş kim varsa takip edilmelidir, ama algı operasyonlarıyla medyayı susturmak, halkın bilgi edinmesini engellemek amacına matuf girişimler Türk demokrasisinin geldiği safha açısından endişe verici.

HEPİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİT
(Boydak operasyonu konusunda) Baskı ve korkutmanın yeterince sonuç almadığını görenler daha büyük baskı ve tehditlere yöneliyorlar. Delil varsa suçlunun yakasına yapışmak gerekir ama algı operasyonlarıyla topluma korku salmak hepimizin özgürlüğüne yönelik tehdit olabileceğini ima eden yaklaşımdır.”