Numan Kurtulmuş; Hain Bir Plan İşliyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Maalesef son derece hain bir plan işliyor Türkiye'de 20 Temmuz'dan bu yana düğmeye basılmış kasıtlı bir şekilde terör saldırısı var dedi.

Numan Kurtulmuş; Hain Bir Plan İşliyor
Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere geldiği Samsun Çarşamba Havaalanı'nda, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hain bir plan işliyor

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, şunları dile getirdi

Maalesef son derece hain bir plan işliyor. Türkiye'de 20 Temmuz'dan bu yana düğmeye basılmış kasıtlı bir şekilde terör saldırısı var Bu terör saldırılarını yapanlar ve arkasındaki güçlerin hesapları hiç bir zaman tutmayacaktır Bunu milletimizin bilmesini isteriz.

Tabi ki karşımızda sadece bir terör örgütü yok Terör örgütünün arkasında onlara her türlü destek sağlayan bir takım karanlık güçlerin, bir takım dış güçlerin olduğunu çok açık bir şekilde biliyoruz Türkiye bu terör konusunda çok kararlılıkla yoluna devam edecektir Bizim terörle mücadelemiz, terör örgütü artık hiç bir şekilde faaliyet gösteremeyecek duruma gelene kadar sürdürülecektir Şehir şehir, kasaba kasaba bu mücadele sürdürülecektir.

Sivil vatandaşların hak ve hukuku için titizlikle hareket ediliyor

Kurtulmuş, terörle mücadelenin zor tarafının bir tarafta terörle mücadele edilirken, bir taraftan da bölgede yaşayan sivil vatandaşlara asla zarar verilmemesi konusundaki hassasiyet olduğunu belirterek, Güvenlik kuvvetlerimiz arasında büyük bir koordinasyonla bu mücadele sürdürülüyor Diğer tarafta da bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliği, hak ve hukuku için titizlikle hareket ediliyor Meselelerin biraz vakit almasının temel nedeni bu titizliğe riayet edilerek operasyon yapılıyor olmasıdır ifadesini kullandı.

Maalesef bu operasyonlarda son derece kalleşçe haince saldırılarla karşılaşıyoruz diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti

İnsanlar, gencecik evlatlarımız, askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız maalesef yollara döşenen mayınlarla, tuzaklarla ya da keskin nişancı ateşleriyle şehit ediliyor Ama sonuçta bu mücadele devam edecektir Milletimiz, sabır ve metanet içinde bu meseleyi karşılıyorlar.

Allah sabırlar versin Bütün şehit ailelerimize bir kez daha baş sağlığı diliyorum Çok zor bir tablo Bugün Ordu'nun Akkuş ilçesinde defnedeceğimiz şehidimizin ailesinin acılarının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz Bütün milletimize baş sağlığı diliyorum İnşallah en kısa süre içerisinde terör örgütü ve arkasındaki sahiplerinin gerekli cevabı alacağı ve Türkiye'nin her yerinin huzur içinde olacağını ümit ediyorum.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, açıklamanın ardından kara yoluyla Ordu'ya hareket etti.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.