'Önümüz muhtemel bir seçimdir'

Bülent Arınç, Mardin'deki gezi ve incelemelerinin ardından akşam saatlerinden Ak Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı.

'Önümüz muhtemel bir seçimdir'
 
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katıldığı iftar programına Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Gaziantep Milletvekili Derya Bakmak, Malatya Milletvekili Cemal Akın, Mardinli işadamları Süleyman Bölünmez, Nihat Eri, Ak Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, ilçe teşkilat başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaptığı kısa konuşmanın ardından Arınç'ın TBMM'de yaptığı bir konuşma sinevizyonda salondakilere izletildi. 

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 yılda girdikleri 9 seçimden başarıyla çıkmış bir partinin bu seçimden birinci parti olmasına rağmen tek başına iktidar olamamasına üzüldüklerini söyledi. Oturup ağlayacak halde olmadıklarını belirten Arınç, "Tek başına iktidar olamazsanız dahi fevkalade bir başarıya imza attınız. CHP ve MHP'nin 35 ilden, barajı geçen partinin de 14 ilde milletvekili var. Diğerlerinde yok. Biz 76 ilin 58'inde birinci partiyiz. Türkiye'nin her yerinde biz varız. 5 ilden çıkaramadık, ama orada da 2'nci partiyiz. Bu açıdan baktığınız zaman yüzde 41 ile başarılı bir sonuç aldığını düşünüyorum" dedi. 

"Durmak yok yola devam" sloganının boşuna söylenmediğini dile getiren Arınç, "Başbakanımız balkon konuşmasında haydi yeniden 'Bismillah' dedi. Bismillah her hayrın başıdır, biz de ona onunla başlarız. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimdir. Hükümet kurmak için seçim muhtemelen geç bir tarihte olacaktır. Hükümet kurulduktan sonra da yine kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Evet kalkacağız ve ne söz vermişsek tek tek yerine getireceğiz. Türkiye'de hala Ak Parti iktidarda diye dışarısı da rahat içerisi de. Yunanistan'ın düştüğü duruma düştü mü Türkiye? Bu hükümet giderse o zaman onlar düşünsün derler. Onlar, 'Bu hükümeti yıkalım da memleket ne olursa olsun' hesabıyla 4. bir partiye baraj aştırarak tek başına iktidardan uzaklaştırılanların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum. Allah'a ve millete hesaplarını versinler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ak Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, Arınç'a plaket hediye etti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.