Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu canlı yayında ilginç açıklamalarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu canlı yayına katılarak eşi hakkında açıklamalarda bulundu. Sare Davutoğlu programda “Kocasının en sevmediği huyunu” da açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programın son bölümünde, Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da canlı yayına katıldı.

“EŞİMİN EN SEVMEDİĞİ HUYUM, DAĞINIKLIK”

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’na, “Eşinizin en çok hangi huyunu beğenmiyorsunuz?’ diye sorulması üzerine, “Ben onun yerine söyleyeyim, dağınıklık. Hiç bunu dışarı yansıtmaz. Bana da yansıtmamıştır ama Sare Hanım ne kadar düzenli ise ben o kadar dağınığımdır” diye konuştu. Çocuklarının, bir şey için izin almak istediklerinde, “doğru zamanı” kolladığını belirten Davutoğlu, “Ben her zaman çalışırken izin veririm.

Çocuklar da bunu bildiği için annelerinden alamadıkları zaman, beni kolluyorlar. Çalıştığım zaman izin istiyorlar. Ben de ‘tamam’ diyorum. Sare Hanım ise her şeyi tertipli şekilde, düşünerek yapar. Kadınların en güçlü yanı budur. Sare Hanım’da bunu çok gördüm” değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, erkeklerin, birden fazla işi aynı anda yapamadığını anlatarak, “Sare Hanım ve tüm kadınlar bunu yapabiliyor. Doktorluğu, çocuklarla ilgilenmeyi, seçimlerde kampanya sırasında bir Başbakan eşi olmayı başarmasını, hayranlıkla izlediğim bir kompozisyonla yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

“HER BAŞARILI ERKEĞİN ‘YANINDA’ BİR KADIN VARDIR”

“Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ben ‘arkasında’ değil de böyle diyorum. Sanki kadınlar böyle arkada kalıyor gibi oluyor. Latife olarak söylüyorum ancak gerçekten öyle. Dün Yalova’dan gelirken, hayatta birbirimize nasıl katkılar yaptığımızı, bunların katkıdan çıkıp, ortak bir serüvene, ortak yaşama dönüştürdüğümüzü konuştu. Sare Hanım olmadığı zaman bir şeyin eksik olduğunu hissediyorum hayatımda. O anda çevrenizde olması bir kere rahatlatıyor. O varsa mesele çözülmüştür.

‘Varsa Sare, her şeye çare’ diye bazen takılıyorum. Ama Sare Hanım ne kadar yandan da olsa siyasetle ve kampanya ile tanıştıysa ben de o kadar ‘yandan’ kadın doğum uzmanlığıyla tanıştım. Mesela bazen gece saatlerinde hastaneye gitmesi gerekiyor. Beraber gideriz. O içerde doğum yaptırırken, ben de dışarıda kitap okurum. Buna çok şaşıran, ‘Hocam burada ne yapıyorsunuz?’ diyen olmuştur. Ben de ‘Hayırlı bir haber için bekliyorum içerden’ falan diyordum.” Sare Davutoğlu da programda, Davutoğlu ailesinin günlük yaşamı konusunda bilgi verdi.

Seçim süreci nedeniyle, ilk kez hastalarından bu kadar uzak kaldığını vurgulayan Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Ankara’da olduğu dönemde İstanbul’a döndüğünü ve hastalarıyla ilgilenme imkanı bulduğunu ifade etti. “Sayın Başbakan Davutoğlu, sizin sağlıkla ilgili önerilerinizi, tavsiyelerini dikkate alıyor mu?” şeklindeki soruya Sare Davutoğlu, her zaman olmasa da tavsiyelerine uyduğunu dile getirdi. Başbakan Davutoğlu’nun sesini bol sıvı alarak, odayı nemli tutarak ve bitki çayı tüketerek koruduğunu aktaran Sare Davutoğlu, “Bitki çayları hazırladık ama aslında tabii biraz da kendisi sesini kullanmayı öğrendi, biraz daha dikkatli kullandı. Onun da çok katkısı oldu” dedi.

“SESİNİ KULLANMAYI ÖĞRENDİ”
Başbakan Davutoğlu ise sesi kullanma eğitiminin daha çok pratik içinde gerçekleştiğini ifade ederek, kendisine en büyük desteğin Sare Davutoğlu’ndan geldiğini ifade etti. “Başbakan Davutoğlu size ev işlerinde yardımcı olur mu?” şeklindeki soru üzerine Sare Davutoğlu, “Yemek konusunda, güzel yaptığı peynirli yumurta vardır.

Onun dışında çok yardımcı olmaz. Olması da gerekmiyor tabii. Aslında mutfağa gelip yemek yapmak değildir yardım. O ortamı hazırlamak, size zevkle muhabbetle yemek yapma ortamını hazırlaması da bize yeterli oluyor aslında” cevabını verdi.

“EN SEVMEDİĞİM HUYU”
Sare Davoğlu, “Eşinizin en beğenmediğiniz huyu nedir?” sorusuna, “Hiç öyle düşünmedim. İnanın hiç düşünmedim. Hakikaten karşılıklı anlayışla giden bir şey. Ancak, bazen çok ölçüsüz bir şekilde kendisini yıpratabiliyor. Kimseye ‘hayır’ demek istemiyor. Sürekli hatırlatmamıza rağmen bazen kendisini yıpratabiliyor. Hakikaten bundan muzdaripim. Çalışırken bazen kendini kaybediyor” yanıtını verdi