Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları;

TBMM'nin derhal 3 temel konu ile acilen toplanması gerektiğini söyleyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Herkesi cenazelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. 80 milletvekilimize ek olarak 30 milletvekili daha imza verirse parlamentoyu olağanüstü toplanmaya çağırabiliriz. Milletvekililerini destek ve imza vermeye çağırıyoruz. Parlamento derhal toplanmalıdır.

Meclis yeni hükümete yol gösterecek kararlar almalı" dedi.
- Devrimci gençlerin götürdüğü oyuncaklar sınırdan geçemedi. Onların taşıdığı mesaj yerine ulaştı. Anladık ki bu ülkede barış isteyenler olarak çoğunluktayız. Maalesef bu ölümlere sevinenler oldu. IŞİD gibi düşünen barbarca katliama inanan kişi ve siyasetçileri de gördük. Türkiye bu olayla yüzleşmede bulundu. IŞİD, PYD ve HDP'den daha az tehlikelidir, daha iyidir diyenler oldu.

- Yakın tarihimiz içinde devlet parmağı olan, devletten destek alarak yapılan katliamlar hiçbirzaman ortaya çıkarılmadı. Diyarbakır mitingi saldırganı bu işi tek başına yapmış gibi sadece tutuklu. Olayların arkasındakiler yakalanır mı bilemiyoruz. HDP olarak biz olsaydık bu işin içinde kimler var ortaya çıkarırdık.
- Biz katliamları unutmuyoruz.

Bir arada olalım teröre karşı çıkalım diyenler. Bir arada olalım da devleti siz yönetiyorsunuz, mağdur olan halk. İlk olarak işlediğiniz suçların hesabını verin. Yine beraber oluruz. Siz Dolmabahçe deklorasyonuna sahip çıkamazken, yeni deklarasyonlara ne kadar sahip çıkabilirsiniz ki? Tutumlarınız ortada. Davutoğlu tek bir kelime edemiyor. Oradaki oturma düzeni dahi mutabakatla sağlandı.