Sırrı Süreyya Önder'den koalisyon açıklaması

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

Sırrı Süreyya Önder'den koalisyon açıklaması
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında HDP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek HDP'lilerle görüştü.

AK PARTİ-CHP KOALİSYONU

Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti sonrası HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Önder, "Adalet,barış ve demokrasi ilkeleriyle gerçekleşecek bir AKP-CHP koalisyonuna karşı yapıcı muhalefet yaparız" dedi.

TEMASLAR DEVAM EDECEK

Sırrı Süreyya Önder konuşmasının devamında şunları söyledi; Bir Ak Parti ve CHP koalisyonunu bu üç başlık altında gerçekleşmesi doğrultusunda bu yapıya yapıcı bir muhalefet tutumu alacağımızı belirttik. Başbakan da koalisyon ve diğer teme meselelerimiz hakkındaki fikirlerini paylaştık. Temaslarımız gerektikçe sürmesi, kesintiye uğramaması konusunda mutabık kaldık.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİ

Bu ülkedeki hükümetin oy kaybı, tek başına yeniden iktidarı elde edememesi ve yeni kurulacak olan değişik hükümet alternatiflerinin temel meselesi çözüm süreci olmak zorunda. Ülkemizdeki bozucu alanların; istihdamdan tutun kadın meselesine kadar ekonomik bunalmışlığımızdan bölgesel sıkışmaya kadar tümü barış süreci konusunda alacağımız tutumla bire bir ilgilidir. Barış meselesi demokratik çözüm meselesi bu ülkenin bir alt başlığı değil teme meselemizdir. Hiçbir hükümet görüşmesi çözüm sürecinden ayrı ele alınamaz çözüm süreci de hükümet meselelerinden ayrı ele alınamaz." 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.