Yıldırım Liderliğinde Yeni Dönem

Tek aday olarak katıldığı olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım’ın başbakanlığında kurulacak olan 65. Hükümet’in, ajandası hazır. En geç çarşamba gününe kadar oluşması beklenen yeni Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra, zaman kaybetmeden icraatlar için harekete geçecek.

Yıldırım Liderliğinde Yeni Dönem
KABİNEYİ BELİRLEYECEK

Yıldırım’ın da büyük oranda kabinesini şekillendirdiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek BM Dünya İnsani Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Yıldırım’ın, kabine listesini İstanbul’a giderek sunabileceği veya çarşamba gününü bekleyip sunumu Ankara’da yapacağı konuşuluyor. Türkiye’yi 2023 hedefine taşıyacak olan yeni hükümetin ajandasında önemli başlıklar projeler yer alacak.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK

Hükümetin önceliklerinin başında yeni anayasa ve başkanlık sistemi olacak. Yetki karmaşasının aşılması için, haziranda “Partili Cumhurbaşkanlığı” formülünü içeren mini paketin Meclis’e getirilmesi de, seçenekler arasında yer alıyor.

Terörle mücadele kararlılığı

Yeni dönemde terör örgütleriyle mücadele kesintisiz devam edecek. Paralel Yapı’yla mücadele edilerek, devlet kurumlarından temizlenmesi için yeni adımlar atılacak.

Hedeflerden geri adım yok. Yeni kabine, daha güçlü bir şekilde adımları atarak hedeflere odaklanacak. Paralel Yapı’yla mücadele ana ilkelerden biri olacak. Bu yapının kaynaklarının kurutulması ve devlet içinden temizlenmesi için yeni adımlar yolda. Mücadelenin kesintisiz sürmesi, operasyonların bittiği yerlerde bölge insanıyla birlikte yeni adımların hayata geçirilmesi planlanıyor.

BÜROKRASİ ATAMALARI

Bürokraside bekleyen atamaların jet hızıyla gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi yayımlanacak.

Dev projeler devam edecek

AK Parti’nİn seçim öncesi vaatlerinden geri dönüş yok. Eylem Planı, devam edecek. Projeler kesintisiz sürecek. 3. Köprü, 3. Havalimanı, Körfez Geçişi, YHT’ler, Kanal İstanbul dahil projelere yenileri eklenecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.