Copa Amerika Bu Gece Start Alıyor

Amerika Birleşik Devletlerinin ev sahipliğinde 16 takımın mücadele edeceği Copa America’nın 45’incisi bu gece TSİ 04.30’da başlıyor.

Copa Amerika Bu Gece Start Alıyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşecek Copa America’ya aralarında dünyanın önde gelen takımlarının da yer aldığı 16 ekip katılıyor. TSİ 04.30’da ABD- Kolombiya maçı ile start alacak Copa Amerika’da 4 grup bulunuyor. Grupları ilk ikide bitiren takımların çeyrek finale çıkacağı Copa America’nın finali ise 26 Haziran’da New York’taki Met Life Stadı’nda oynanacak.

ŞAMPİYONLUKTA URUGUAY ZİRVEDE

Bu yıl 45’incisi düzenlenen Copa Amerika’da, 15 kez şampiyon olan Uruguay, turnuvanın en fazla şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduruyor. Uruguay son şampiyonluğunu 2011’de kazanırken, kendisini 14 şampiyonlukla Arjantin takip ediyor. Tangocular ise son şampiyonluğunu 1993’te yaşadı.

ŞİLİ, SON ŞAMPİYON UNVANIYLA SAHADA

Geçtiğimiz yıl Arjantin’le golsüz biten final maçını penaltılarla kazanan Şili, bu sene sahaya son şampiyon unvanıyla çıkacak.

TÜRKİYE’DEN TURNUVAYA KATILAN 3 İSİM VAR

Messi, Gonzalo Higuain, Alexis Sanchez, Edinson Cavani, James Rodriguez, Luis Suarez gibi dünyaca ünlü futbolcuların boy göstereceği turnuvaya Türkiye’den 3 isim katılıyor. Galatasaray’ın file bekçiliğini yapan Muslera Uruguay’ın kalesinde görev alırken, Bursaspor’la anlaşan Del Valle Venezuela’da oynayacak. PTT 1. Lig’den düşen 1461 Trabzon’un forveti Belfort ise Haiti formasıyla sahaya çıkacak.

MESSİ VE Dİ MARİA’LI ARJANTİN FAVORİ GÖRÜNÜYOR

Serie A’da forma giyen Higuain, Sevilla’yla Avrupa Ligi şampiyonu olan Banega, Di Maria ve Messi ile Arjantin turnuvanın favorisi olarak görünse de Uruguay tam kadroyla katıldığı turnuvada şampiyonluk için bütün kozunu oynayacak.

Copa America’da gruplar ise şu şekilde:


A GRUBU

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Kolombiya

Paraguay

Kosta Rika

B GRUBU

Brezilya

Ekvator

Peru

Haiti

C GRUBU

Jamaika

Meksika

Uruguay

Venezuela

D GRUBU

Arjantin

Şili

Bolivya

Panama

Turnuvanın ilk hafta programı ise TSİ şöyle:

4 Haziran Cumartesi

04.30 ABD - Kolombiya

5 Haziran Pazar

00.00 Kosta Rika - Paraguay

02.30 Haiti - Peru

05.00 Brezilya - Ekvador

6 Haziran Pazartesi

00.00 Jamaika - Venezuela

03.00 Meksika - Uruguay

7 Haziran Salı

02.00 Panama - Bolivya

05.00 Arjantin - Şili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.