Denizli Bir Tek O Futbolcuyu Övdü

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio'ya 3-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne veda ettikleri maçın ardından oyuncularına ağır eleştirilerde bulunurken, sadece Sabri Sarıoğlu'ndan övgüyle bahsetti.

Denizli Bir Tek O Futbolcuyu Övdü
Mustafa Denizli, yayıncı kuruluşa yaptıığı açıklamada kadrodaki eksiklerine vurgu yaparak, "Düşünce ötesi bir durum yaşattık. Bir takımın kaybetmeyeceği topları kaybettik, kalemizde tehlike gördük. Zaten belli konularda kısıtlı bir ekibiz" dedi.

BİR TARAFI KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN

Bazı oyuncuların bekleneni veremediğini belirten Denizli, "Takımın bir tarafını kapatmaya çalışırken, bir taraftan açık veriyoruz. Mümkün mertebe bundan asgari zarar görmeye çalışıyoruz. Hepsinin çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Çizgilerinin gerisinde kalan oyuncularım oldu, ama onları burada paylaşmak doğru değil" diye konuştu.



RAKİBE ÇOK KOLAY POZİSYONLAR VERDİK

Mustafa Denizli, daha sonra düzenlenen basın toplantısında ise, "Hem çıkışta hem ön tarafta hatta defansta topları kaybettik. Oyunun bütün zorluğu oradaydı. İkincisi de golden sonra reaksiyonumuzu devam ettiremedik. Onun sıkıntısını yaşadık" dedi.

Takımdaki oyuncularının maçtan önce kendisinin söylediği fedakarlıkları yapıp yapmadığı sorusu karşısında Denizli, takımdaki her oyuncunun her zaman fedakarlık yapmak isteyeceğini ifade ederek, "Ancak bunu zaman zaman başaramayabilir, bugün de böyle bir durumla karşılaştık.

İlk yarıdaki görüntünün ardından, 60. dakikadan sonra turu geçebilecek hamlelerle oyunun içinde olabileceğimizi düşündük ama tam tersiyle karşılaştık. 45 dakika pozisyon vermediğimiz rakip ikinci devre, hakikaten çok kolay diyebileceğimiz pozisyonlar üretti. İki tane farklı görüntü ortaya çıkınca bu tablo da kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

UMURSAMAZ OYUNCULARI GÖRMEMEK İÇİN MAÇI İZLEMEMİŞ OLMAZ LAZIM


Mustafa Denizli, bir gazetecinin, “Galatasaray’da saha içinde umursamaz oyuncular mı var” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

Mutlaka var. Bunları görmemek için maçı izlememek lazım. Böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Hücum bölgesinde sıkıntı çektiğiniz zaman bunun takım savunmasına farklı şekilde yansıması oluyor. Bu manada müthiş bir zorluk içerisindeyiz.

Bir tarafı dolduralım derken, bir tarafı açabiliyoruz. Özellikle ikinci yarıda çok çabuk dönen toplar, iki farklı geriye düşme, buna rağmen bulduğumuz golün sizi umutlandırması gerekirken, bunu da ortaya çıkartamadık. Oyun 2-1’e gelince esasında zorluk derecesi Lazio için daha fazla olması gereken bir oyun çıkacak diye düşündük ama devam ettiremedik.

BU MESLEKTE İSTİFA ÇAĞRILARI NORMAL

Göreve geldiği günden bu yana takımın iyi gitmediği ve taraftarların istifası yönünde tezahüratlar yaptığının hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Bu mesleki kariyerde bunlarla karşılaşmak son derece doğal. Bununla karşılaşmayan yoktur.

Üzücü. İlk kez zorluk derecesini belirtiğim bir işe soyundum. Görevin ne denli zor olduğunu biliyordum. İçine girdikçe de bu zorluğu yaşamaya başladık. Şartlar bizi zaman zaman çaresiz bırakabiliyor. Göreve başladıktan bugüne kadar düşündüklerimizi bir rutin içinde değerlendirirsek, çok önemli bir bölümünü gerçekleştirmedik.

Yapmayı düşündüğümüz revizyon bir yana içimizden de kayıplar oldu. Çok kolay değil. Bir teknik adamın meslek hayatındaki en zor dönemlerden biriyle karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla taraftarlar dünyanın her yerinde her teknik adam için olumsuz tepki gösterebilir" ifadelerini kullandı.

Denizli, takımın tecrübeli oyuncularından Sabri Sarıoğlu’na Lazio karşısında değişik bir görev verdiğini, oyuncusunun da bunu yapmak için olağanüstü çaba sarf ettiğini belirtti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.