Milli Takım’a, siyasi nedenlerle alınmadığını ileri süren yıldız basketbolcu, federasyon yetkililerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp, “İşte somut belge” derken, Erdenay, Demirel ve Ataman da ona suçlamalarda bulundu.

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Enes, Basketbol Federasyonu ve Milli Takım yetkililerinin, eylül ayındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası için kendisini Milli Takım’a siyasi nedenlerle çağırmadığını ileri sürdü. Enes Kanter, bu amaçla, geçtiğimiz pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarabya Huber Köşkü’nde verdiği iftar davetinden bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

‘EY TÜRK MİLLETİ!’ DİYE TWEET ATTI

Bu fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile menajer Mirsad Türkcan, basketbolcu Hidayet Türkoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay birlikte görülüyordu. Enes Kanter fotoğrafla birlikte şu tweet’i attı:

“Ey Türk Milleti: Alın size neden Milli Takım’a seçilmediğimin tescilli, somut bir belgesi. Yazık.! Allah ıslah etsin.”

ENES’TEN ELEŞTİRİLERE YANIT: MİLLİ FORMA İÇİN CAN ATIYORUM

GEÇTİĞİMİZ ay Zaman Gazetesi’ne konuşan Enes Kanter, Milli Takım kadrosunda yer almak için can attığını belirtti. Geçen yıl Dünya Şampiyonası’na sakatlığı sebebiyle katılamadığını hatırlatan Enes, “2 sene önce omzum çıkmıştı. Geçen sezon sağ, bu yıl da sol dizimden ameliyat oldum. Şampiyona eylülde. İnşallah temmuzda takıma katılırım. Eleştirilere sahada cevap vermek isterim” diye konuştu.

FIBA AVRUPA BAŞKANI TURGAY DEMİREL : 6 YIL ÖNCE DE REDDETMİŞTİ

“Daha 2009’da Tanjevic, Enes’i Milli Takım’a çağırdı ama o apar topar ABD’ye tatile gitti. O kadar örneği var ki tolere edilebilir hali kalmadı. Milli formayı, reddedip, yapılması gerekenleri yapmadan bir gazeteye beyanat vermeyle Milli Takım’a dönemezsiniz.”

TBF BAŞKANI HARUN ERDENAY: HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELİ

“Enes’in Milli Takım’a çağrılmaması bir birikimdir. En ihtiyacımız olduğu dönemlerde bizi yalnız bıraktı. Milli Takım, istediğim zaman gelip, istediğim zaman gelmeyeyim yeri değildir. Twitter’da yaptığı paylaşım nedeniyle Türk halkından özür dilemelidir.”

MİLLİ TAKMLAR BAŞANTRENÖRÜ ERGİN ATAMAN : ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA OYNAYABİLİR

“Enes henüz genç. Milli Takım isteği samimiyse ve Türk ulusunun değerlerine saygılı olmayı oğrenirse; önümüzdeki yıllarda bu formayı giyer. Oyunculuğunu ve kapasitesini takdir ediyorum, NBA’deki performansının artarak devam etmesini diliyorum.”

HER ŞEY 2013’TE BAŞLADI

ENES Kanter, 2013 yılında A Milli Takım kampına katılmayı mazeretsiz reddedince ilk soğukluk başladı. Bunun üzerine dönemin Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Enes’in bir daha milli takıma çağrılmayacağını açıkladı.

‘HAHAHA’ DEYİNCE...

Yıldız oyuncu daha sonra Milli Takım 2013 Avrupa Şampiyonası’ndan elenince, “Hahahahaha” diye tweet atarak yeniden tepki çekti. 2014 Dünya Şampiyonası’na davet edilen Enes Kanter, omzundaki sakatlığı gerekçe göstererek katılmadı.
Tepkiler sonrası, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Vatan haini değilim, milli formaya uzun yıllar hizmet etmek istiyorum’ demişti.